Նարնջի Միջուկով կեքսերը պարզապես թեյի փարթամ աղանդեր չեն, դրանք հիանալի տարբերակ են տոնական սեղանի համար, որը դուք կպատրաստեք մթերքների նվազագույն հավաքածուից:
Միջուկով կեքսեր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 2 հատ
_Շաքարավազ 100գր
_Բուսական յուղ 100 գր
_Փխրեցուցիչ 8 գր
_Ալյուր 300 գր
Կրեմը պատրաստելու համար
_1 Նարնջի և 1 կիտրոնի հյութ 250 մլ
_Ջուր 150 մլ
_Շաքարավազ 100 գր
_Եգիպտացորենի կամ կարտոֆիլի օսլա 2 ճաշի գդալ
Միջուկով կեքսեր. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը խառնել շաքարավազի և բուսայուղի հետ, հարել զանգվածը մինչև հարթ լինի։
_Մաղած ալյուրը լցնել փխրեցուցիչի հետ և հունցել շատ պլաստիկ և փափուկ խմոր։
_Կեքսի կաղապարներին քսել մի կտոր կարագ և դնել խմորի գնդիկ, որը այնուհետև պետք է տարածել յուրաքանչյուր կաղապարի հատակով և կողքերով, թողնել մի փոքր հանգստանա:
_Կիտրոնի և նարնջի հյութը խառնել օսլայի, շաքարավազի և ջրի հետ։
_Զանգվածը դնել թույլ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել, մինչև թանձրանա։
_Կրեմը լցնել կաղապարների մեջ։
_Մնացած խմորը վերածել փոքր գնդիկների և շարել դրանք կաղապարների եզրերին։
_Թխել 200 աստիճանով 20 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույնը:
_Թողնել, մի փոքր սառչի կաղապարների մեջ, այնուհետև հանել և թողնել ամբողջովին սառչի։
_Ցանկության դեպքում շաքարի փոշի ցանել։
Եթերային նարնջի կրեմով նման նուրբ կեքսիկները պարզապես հիանալի նախաճաշ և աղանդեր են տոնական սեղանին։
Մուսս կարող եք պատրաստել ցանկացած հատապտուղներից և մրգերից՝ ձեր ցանկությամբ: Դասական կրեմը նույնպես հարմար է։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կեքս. Շոկոլադե մաֆիններ