Մրգային թխվածքաբլիթներ. Արագ պատրաստվող ու համեղ խմորեղեն պատրաստելու համար ձեզանից չեն պահանջվի մեծ ջանքեր և խոհարարական հմտություններ:
Այս փոքրիկ ու բուրավետ թխվածքները ախորժելի ու գեղեցիկ տեսք ունեն: Եկեք պատրաստենք Մրգային թխվածքաբլիթներ` քնքուշ և փխրուն, նուրբ ցիտրուսային և վանիլային բույրերով:
Մրգային թխվածքաբլիթներ. Բաղադրությունը
_Ալյուր — 280 գ
_Օսլա — 40 գ
_Փխրեցուցիչ — 3/4 թեյի գդալ
_Կարագ (մարգարին) — 100 գ
_Թթվասեր — 100 գ
_Շաքարավազ — 110 գ
_Վանիլային շաքար — 1,5 թեյի գդալ
_Աղ — պտղունց
_1/2 կիտրոնի կեղևի քերուկ
_Քաղցր չրեր — մոտ 40 գ
Մրգային թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Ամանի մեջ դնել սենյակային ջերմաստիճանի կարագը, շաքարավազը, վանիլային շաքարը և մի պտղունց աղը ամանի մեջ: Լավ տրորել, ավելացնել կիտրոնի քերուկը, թթվասեր և խառնել մոտ մեկուկես րոպե: Այս ժամանակահատվածում շաքարը մի փոքր կհալվի և զանգվածն, ըստ այդմ, կդառնա ավելի ջրիկ:
_Ավելացնել ալյուրը, օսլան եւ փխրեցուցիչը: Խմորը հունցել: Ստացվում է փափուկ, հնազանդ և ընդհանրապես ձեռքերին չկպչող խմոր: Օսլան չի պարունակում սոսնձանյութեր, ուստի թխուկները ավելի փխրուն են ստացվում: Բայց եթե ձեռքի տակ որևէ օսլա չունեք, ազատորեն փոխարինեք այն նույն քանակությամբ ալյուրով:
_Խմորից մանր կտորները պոկեք, գնդիկները գլորեք ընկույզի չափ և դրանց կոնի ձև տվեք: Ստացվում է 46 հատ: Տեղադրեք քաղցր չիրը կոների գագաթներին: Խմորը մի փոքր կձևախախտվի, բայց կարելի է նորից ուղղել:
_Եթե չրերը երկար ժամանակ են պահված եղել, ապա դրանք տեղադրեք ապակե ամանի մեջ, որի մեջ լցված է մի թեյի գդալ ռոմ կամ կոնյակ և հասարակ ջուր և մի րոպե տաքացրեք միկրոալիքային վառարանում: Յուրաքանչյուր 15 վայրկյանը մեկ բացեք դուռը և խառնեք ամանի պարունակությունը:
_Նախապես մինչև 180 աստիճան ջերմաստիճան տաքացված ջեռոցը դնել պատրաստուկները: Թխել 10 րոպե: Այնուհետև հանեք տապակը, մատով կամ գդալով ետ «խրեք» չրերը և թխեք ևս մոտ 8 րոպե: Թխուկների տակի մասը պետք է կարմրի:
Պատրաստի մրգային թխվածքաբլիթների վրա ցանել փոշի շաքար: Խոնավացրեք փոքրիկ վրձին թեթևակի եռացրած ջրով և շաքարի փոշին սրբեք չրերի վրայից:
Ամենօրյա գեղեցիկ ու բուրավետ թխվածքաբլիթներ կարող եք պատրաստել, եթե ծանոթանաք այս բաղադրատոմսին