Կարծում եմ, որ դասական կրեմի բաղադրատոմսը վաղուց բոլորին է հայտնի, շատերը նույնիսկ ձանձրացրել են դրանից։ Այդ իսկ պատճառով որոշեցի փորձել նարնջի կրեմ պատրաստել այս բաղադրատոմսով։
Ես երբեք նման վառ աղանդեր չեմ կերել: Տրամադրությունը բարձրանում է միայն գեղեցիկ երանգով տորթին նայելուց:
Որոշ տնային տնտեսուհիներ պատրաստման վերջին փուլում նարնջի կրեմին մի քիչ կարագ են ավելացնում (մոտ 30 գ)։ Ինձ թվում է, որ կրեմն արդեն իսկ ստացվում է նուրբ և համապատասխան խտություն, բայց կարելի է փորձել նաև կարագ օգտագործել։
Նարնջի կրեմ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Նարինջ 3 հատ
_Դեղնուց 3 հատ
_Օսլա 3 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 120 գ
_Աղ 1 պտղունց
Նարնջի կրեմ. Պատրաստման եղանակը
_Նարինջների կեղևը քերել և հյութը քամել։
_Խառնել կեղևի քերուկը, հյութը և շաքարավազը։ Խառնուրդը հասցնել եռման աստիճանի (բայց մի եռացրեք)։
_Բաղադրությունը թող եփվի ևս 5 րոպե, ապա քամել հյութը։
_Ամբողջ հյութը նորից լցնել կաթսայի մեջ՝ թողնելով մի փոքր բաժին։
_Նարնջի հյութի այդ փոքր մասը խառնեք դեղնուցների և օսլայի հետ։
_Դեղնուցի զանգվածը նորից լցնել նարնջի հյութի մեջ և դնել կրակի վրա՝ վերջնական եփվելու համար։
_Կրեմը հասցնել անհրաժեշտ խտության՝ անընդհատ խառնելով։
_Նարնջի հյութով կրեմը կարող է օգտագործվել ոչ միայն որպես տորթերի ծածկույթ կամ միջուկներ:
_Կրեմը կարող եք բաժանել առանձին բաժակների մեջ, վրան շաղ տալ կեղևի քերուկ և մատուցել որպես անկախ աղանդեր:
Պայծառ ցիտրուսային համը համակցված քաղցրության և նուրբ հյուսվածքի հետ՝ հենց այն է, ինչ ձեզ հարկավոր է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տիրամիսու բաժակներով