Փխրուն, Նուշով թխվածքաբլիթները շատ են սիրում փոքրիկները:
Իհարկե, կարող եք ընկույզները վերցնել ձեր ցանկությամբ: Ձեզ պետք են նվազագույն բաղադրիչներ, բայց կստանաք պարզապես զարմանալի արդյունք:
Նուշով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 125 գր
_Շաքարավազ 100 գր
_Ձու 2 հատ
_Վանիլին ըստ ճաշակի
_Մի պտղունց աղ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր մոտ 350 գր
_Մանրացված նուշ՝ ցանելու համար
_Դեղնուց 1 հատ
Նուշով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Փափկած կարագը շաքարավազի և մի պտղունց աղի հետ խառնել, մինչև շաքարը լուծվի։
_Ավելացնել ձվերը, խառնել, մինչև համասեռ ստացվի։
_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ։
_Ալյուրը լցնել մասերով, հունցել հարթ և համասեռ խմոր։
Հուշում. Ձեզ կարող է անհրաժեշտ լինել ավելի կամ պակաս ալյուր, քան բաղադրատոմսում նշված քանակությունը։ Հիմնական բանը, մի չափազանցեք այն և խմորը ալյուրով չպնդացնեք: Եթե պետք եղածից քիչ ալյուր լցնեք, թխվածքաբլիթները չեն պահի իրենց ձևը։
_Խմորի շերտը գրտնակել 5 մմ հաստությամբ և տարբեր ձևերով թխվածքաբլիթներ կտրատել։
_Դասավորել յուղաթղթով ծածկված ձեռոցի տապակի վրա, վրան քսել դեղնուց և ցանել մանր կտրատած ընկույզով։
_Թխել 180 աստիճանով, մոտ 20-30 րոպե։
Բերանում հալչող բուրավետ թխվածքաբլիթները շատ սիրված են երեխաների կողմից, դրանք հիանալի են նախաճաշի և կեսօրվա թեյի համար:
Ընկույզի փոխարեն կարելի է կակաչի սերմեր կամ պարզապես շաքարավազ ցանել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով շատ համեղ և նրբահամ թխվածքաբլիթներ