Նուտելա ընդամենը 2 բաղադրիչով. Անչափ համեղ ընկույզ-շոկոլադե մածուկ տնային պայմաններում, բառացիորեն րոպեների ընթացքում:
Նուտելայի շատ համեղ և հեշտ պատրաստվող մածուկի այս բաղադրատոմսի գեղեցկությունն այն է, որ դուք կարող եք վերահսկել այս մածուկի «շոկոլադի» և «համեղության» աստիճանը ձեր ճաշակի համեմատ:
Փորձելով պատրաստել նուտելան տանը, դուք այլևս չեք գնի այս կրեմը խանութում. Տնային Նուտելայի բնականությունն ու հարուստ համն այնքան գերող են:
Содержание
Նուտելա ընդամենը 2 բաղադրիչով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Ընկույզ — 200 գ (ավանդաբար նուտելան պատրաստում են պնդուկով, բայց ցանկացած ընկույզ կարելի է օգտագործել)
- Շոկոլադ — 50-200 գ (շոկոլադի քանակը կարող է ճշտվել ըստ ձեր ցանկության, կախված նրանից, թե որքան շոկոլադե մածուկ եք ուզում ստանալ վերջում)
- Աղ — 1 պտղունց
ըստ ցանկության`
- Կակաո
- Փոշի շաքար
- Մեղր
- Կարագ
- Խտացրած կաթ
Նուտելա ընդամենը 2 բաղադրիչով. Պատրաստման եղանակը
- Ընկույզները պետք է չորացնել և բովել ջեռոցում, որը տաքացվել է 180 աստիճանով, 8-10 րոպե: Մի շրջանցեք այս քայլը, սրա շնորհիվ ընկույզը դառնում է շատ ավելի անուշաբույր և համեղ:
Մաքրել ընկույզի կեղևը: - Ընկույզին մի պտղունց աղ ավելացնել և խառնել դրանք բլենդերով: Եթե ունեք հզոր խառնիչ, ապա բառացիորեն 1-2 րոպեի ընթացքում կունենաք համասեռ ընկույզի մածուկ: Եթե խառնուրդը պակաս հզոր է, ապա ընկույզը բաժանեք 2 մասի: Սկզբում կթվա, որ մածուկը չի ստացվում, և ընկույզների հատիկները մնում են, բայց շարունակեք մանրացնել, ընկույզները տաքանում են, դրանցից յուղ է արտազատվում, և գործընթացը կանցնի ավելի արագ:
- Բլենդերի աշխատանքը հեշտացնելու համար կարող եք ավելացնել մի քիչ (0,5-1 թեյի գդալ) կարագ կամ բուսական յուղ, որովհետև հարելու ընթացքում բլենդերի ամանը կարող է շատ տաքանալ:
- Ավելացնել կտորների բաժանված շոկոլադ (կաթնային կամ մուգ) տաք ընկույզի մածուկին՝ ըստ ճաշակի: Շոկոլադն արագորեն հալվում է, և դուք ստանում եք իսկական շոկոլադ-ընկույզի մածուկ:
- Ավելի հարուստ գույնի համար ավելացրեք 50 գ կաթնային շոկոլադ և մի քիչ կակաո:
- Նուտելան լցնել բանկայի մեջ: Սառնարանում պահելուց հետո այն ավելի կթանձրանա:
Նուտելան ընդամենը 2 բաղադրիչով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: