Նուտելլա մուրաբա. Սալորով և կակաոյով համեղ աղանդեր

Նուտելլա մուրաբա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Վերջերս մայրս խանութից գնված մածուկի փոխարեն թոռներին տնական Նուտելլա մուրաբա է բերել։

Մայրս նախկինում էլ կակաոյի փոշի էր ավելացնում սալորի մուրաբայի մեջ։ Այս տնական աղանդերն ավելի նման է լեգենդար Նուտելլային:

Նման մուրաբա պատրաստելու համար խորհուրդ եմ տալիս վերցնել նաև 2 բանկա լավ որակի խտացրած կաթ (մի խնայեք) և Nesquik կակաոյի մի բանկա։ Այս բաղադրիչների խառնուրդը յուրահատուկ կդարձնի մուրաբայի համը։

Նուտելլա մուրաբա

Նուտելլա մուրաբա. Բաղադրիչներ

_Սալոր 4 կգ

_Շաքարավազ 2 կգ

_Վանիլին 5 գ

_Խտացրած կաթ 740 գ

_Nesquik 250 գ

Նուտելլա մուրաբա

Նուտելլա մուրաբա. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ և չորացնել սալորը, հանել կորիզները։ Պտղամսի քաշը պետք է լինի 4 կգ։

_Աղալ մսաղացով, լցնել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ։

_Խառնել և կաթսան դնել կրակի վրա։ Հասցնել եռման աստիճանի։

_Մուրաբան միջին կրակի վրա եռացնել մոտ 20 րոպե, այնուհետև դրան աստիճանաբար ավելացնել կակաոյի փոշի։

_Զանգվածն անընդհատ խառնել։ Կաթսայի մեջ ավելացնել վանիլինը և խտացրած կաթը։

_Մուրաբան կրկին եռացնել 20 րոպե մարմանդ կրակի վրա։

_Պատրաստի աղանդերը տաք վիճակում լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով։

_Բանկաները շուռ տվեք, բայց մի փաթաթեք։

Նուտելլա մուրաբա

Մուրաբա Նուտելլան հիանալի այլընտրանք է խանութից գնված մածուկի փոխարեն: Այն շատ ավելի առողջարար է և էժան։ Սա լցնում եմ նրբաբլիթների ու շոռակարկանդակների վրա, քսում եմ տորթի շերտերին կամ թեյի համար որպես մուրաբա պարբերաբար մատուցում եմ։

Տեսանյութ

Տնական Նուտելլա

Խնդրում ենք Գնահատեք