Վերջերս մայրս խանութից գնված մածուկի փոխարեն թոռներին տնական Նուտելլա մուրաբա է բերել։
Մայրս նախկինում էլ կակաոյի փոշի էր ավելացնում սալորի մուրաբայի մեջ։ Այս տնական աղանդերն ավելի նման է լեգենդար Նուտելլային:
Նման մուրաբա պատրաստելու համար խորհուրդ եմ տալիս վերցնել նաև 2 բանկա լավ որակի խտացրած կաթ (մի խնայեք) և Nesquik կակաոյի մի բանկա։ Այս բաղադրիչների խառնուրդը յուրահատուկ կդարձնի մուրաբայի համը։
Նուտելլա մուրաբա. Բաղադրիչներ
_Սալոր 4 կգ
_Շաքարավազ 2 կգ
_Վանիլին 5 գ
_Խտացրած կաթ 740 գ
_Nesquik 250 գ
Նուտելլա մուրաբա. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ և չորացնել սալորը, հանել կորիզները։ Պտղամսի քաշը պետք է լինի 4 կգ։
_Աղալ մսաղացով, լցնել խորը կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ։
_Խառնել և կաթսան դնել կրակի վրա։ Հասցնել եռման աստիճանի։
_Մուրաբան միջին կրակի վրա եռացնել մոտ 20 րոպե, այնուհետև դրան աստիճանաբար ավելացնել կակաոյի փոշի։
_Զանգվածն անընդհատ խառնել։ Կաթսայի մեջ ավելացնել վանիլինը և խտացրած կաթը։
_Մուրաբան կրկին եռացնել 20 րոպե մարմանդ կրակի վրա։
_Պատրաստի աղանդերը տաք վիճակում լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով։
_Բանկաները շուռ տվեք, բայց մի փաթաթեք։
Մուրաբա Նուտելլան հիանալի այլընտրանք է խանութից գնված մածուկի փոխարեն: Այն շատ ավելի առողջարար է և էժան։ Սա լցնում եմ նրբաբլիթների ու շոռակարկանդակների վրա, քսում եմ տորթի շերտերին կամ թեյի համար որպես մուրաբա պարբերաբար մատուցում եմ։
Տեսանյութ
Տնական Նուտելլա