Նուրբ բիսկվիթը, որը կարելի է օգտագործել որպես տորթի հիմք, կարելի է խոնավեցնել տարբեր օշարակներով և արդյունքում կստանաք սուրճով կամ ամբողջովին շոկոլադե, կաթով և մեղրով տորթ:
Սա բիսկվիթի դասական բաղադրատոմս է՝ նվազագույն բաղադրիչներով:
Եթե ցանկանում եք, որ թխվածքը լինի շոկոլադե, ապա 40 գ ալյուրը կարող եք փոխարինել կակաոյով: Միայն թե պետք է վերցնել բարձրորակ և յուղալի կակաոյի փոշի, որը իսկական և հարուստ շոկոլադե համ կհաղորդի բիսկվիթին։
Նուրբ բիսկվիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 5 հատ
_Շաքարավազ 200 գր
_Մի պտղունց աղ
_Բուսական յուղ 50 գր
_Ալյուր մոտ 240 գր
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
Նուրբ բիսկվիթ. Պատրաստման եղանակը
_Կարելի է անմիջապես հարել ձվերը մի պտղունց աղով, այնուհետև աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը և հարել մինչևբարձրանա, թանձր և կայուն խտություն։
_Կարելի է սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձին հարել՝ շաքարավազը նրանց համար երկու հավասար մասերի բաժանելով ու հետո բահիկով ամեն ինչ խառնել։
_Ավելացնել բուսական յուղը և խառնել։
_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ, մաս-մաս ավելացնել զանգվածին և բահիկով զգուշորեն խառնել ներքևից վեր, որպեսզի չխախտվի զանգված եթերային կառուցվածքը։
_Թխելու համար նախատեսված տապակը ծածկել յուղաթղթով և լցնել խմորը։
_Թխել մոտ 40 րոպե, առաջին 30 րոպեն դուռը չբացել։
_Թողնել սառչի և մի քանի ժամով դնել սառնարանը, որպեսզի կտրելիս չփշրվի։
_Թխվածքաբլիթը կարելի է կտրել 4 շերտի։
_Կարելի է հավաքել տորթ` թրջելով շերտերը սուրճով կամ շոկոլադե օշարակով, քաղցրացված կաթով կամ մեղրով:
_Հավաքեք տորթը ցանկացած կրեմով և կարող եք զարդարել ըստ ցանկության։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ինչպես պատրաստել բիսկվիթ