Համեղ ու նուրբ կարկանդակ. Այն շատ նման է իդեալական թեյի սեղանին մատուցվող հրաշալի տորթի

նուրբ կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Համեղ ու նուրբ կարկանդակ. Այն պատրաստում եմ շատ հաճախ, սա իմ սիրելի բաղադրատոմսն է:

Նախկինում խոհարարները չէին համադրում կարկանդակներն ու տորթերը։ Ֆրանսիացիներն, օրինակ, կարծում են, որ խմորեղենի այս տեսակները չպետք է նմանվեն: Այնուամենայնիվ, ոչ բոլոր տնային տնտեսուհիները գիտեն, թե ինչպես կարելի է պատրաստել առաջին կարգի պրոֆեսիոնալ աղանդեր: Ահա թե ինչու են հորինել կարկանդակ-տորթերը։

Թխման ալգորիթմը մասամբ վերցված է սովորական կարկանդակներից՝ տորթ պատրաստելու որոշ կանոնների ավելացմամբ։ Ստացվում է թեյի համար համեղ ու նուրբ խմորեղեն։

նուրբ կարկանդակ

Համեղ ու նուրբ կարկանդակ. Բաղադրիչները

_ կարագ — 100 գ

_ նուշի թերթիկներ — ըստ ճաշակի

_ հավի ձու — 4 հատ

_ եգիպտացորենի օսլա — 2 ճաշի գդալ

_ շաքար — 230 գ

_ վանիլային շաքար — 10 գ

_ կիտրոնի կեղևի քերուկ

_ կաթ — 700 մլ

_ աղ — 1 պտղունց

_ փխրեցուցիչ — 8 գ

_ ալյուր — 300 գ

նուրբ կարկանդակ նուրբ կարկանդակ

Համեղ ու նուրբ կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ Ընդհանուր ամանի մեջ խառնել կարագը, մի քանի ձու, 100 գրամ շաքարավազ և մեկ ճաշի գդալ կիտրոնի կեղև, մինչև հարթ լինի:

_ Այս զանգվածի մեջ լցնել ալյուրը՝ նախապես փխրեցուցիչի հետ խառնելուց հետո։ Խմորը շաղախել թիակով կամ ձեռքերով, մի մոռացեք աղ անել։

_ Երբ խմորը դառնա ճկուն և դադարի կպչել ձեռքերին, անհրաժեշտ է 20 րոպե թողնել սառը տեղում։

_ Մինչ խմորը սառչում է, պատրաստեք կրեմը. Կաթը լցնել կաթսայի մեջ, կոտրել ձվերը, լցնել շաքարավազը, մեկ թեյի գդալ կիտրոնի համը և եգիպտացորենի օսլան։

_ Եփել միջին ջերմության վրա 10 րոպե՝ խառնելով բաղադրիչները։ Եփելուց 5 րոպե հետո ավելացնել վանիլային շաքարավազը։

_ Սառեցրած խմորը բաժանել երկու մասի։ Երկու մասերը գնդիկ անել, հետո գրտնակել կաղապարի և կողքերի տրամագծին հավասար շերտ։

_ Թխելու կաղապարի մեջ նախ դնել յուղաթուղթ, ապա խմորի շերտերից մեկը։ Հիշեք, որ խմորը պետք է ծածկի նաև կաղապարի կողքերը։

_ Կրեմին կարելի է ավելացնել կիտրոնի հյութ՝ ավելի թթու համ ստանալու համար: Կրեմը բաժանել երկու չափաբաժնի՝ 1/3 մասը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ։

_ Կրեմի մեծ մասը քսել կաղապարի մեջ տարածած խմորի վրա՝ հավասարաչափ բաշխելով մակերեսին։

_ Կրեմը ծածկում ենք խմորի երկրորդ շերտով, զգուշորեն հեռացնելով ավելորդ կողմերը։

_ Կրեմի այն մասով, որը մնացել է հրուշակեղենի տոպրակի մեջ, պարզ նախշ անել և մակերեսը զարդարել նուշի թերթիկներով։

_ Թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե։

նուրբ կարկանդակ

Մնում է թողնել, որ նուրբ կարկանդակը մի փոքր սառչի, որից հետո կարող եք մատուցել թեյի հետ։

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք