Շառլոտ տորթ ելակով և ռեհանով. Չնայած արդեն սեզոն չէ, բայց անգամ ոսկե աշնանը դեռ կարող եք թարմ ելակ գտնել փորձված գյուղատնտեսների մոտ: Բացի այդ, այս համեղ հատապտուղը կարելի է գտնել սուպերմարկետների դարակներում, որտեղ դուք կարող եք այն գտնել հատուկ առիթների համար: Իսկ շառլոտ տորթը ելակով և ռեհանով վայելելու ցանկությունն անկասկած հատուկ առիթ է:
Չնայած այն հանգամանքին, որ արդյունքում ստացվում է գրեթե 2 կիլոգրամ աղանդեր, ձեզ պետք է գալու ընդամենը 300-400 գ ելակ: Բայց սա միակ հաճելի նրբությունը չէ: Նրանց համար, ովքեր հազվադեպ են թխում, ուրախությունն այն է, որ պետք չէ որեւէ բան թխել ջեռոցում: Տորթը հավաքվում է պատրաստի թխվածքաբլիթներով, և այս դեպքում ավելի լավ լուծում չկա:
Շառլոտ տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սավոյարդի թխվածքաբլիթներ 500 գ
- Ելակի հյութ 250 մլ
- Ելակ 300 գ
- Սերուցք 200 մլ
- Մասկարպոնե պանիր 500 գ
- Շաքարի փոշի 80 գ
- Շաքար 50 գ
- Ժելատին 12 գ
- Ռեհանի մանրացված տերևներ 1-2 ճաշի գդալ
Շառլոտ տորթ. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել մասկարպոնեն թարմ մանրացված ռեհանի հետ և դնել սառնարանում, որպեսզի այն թրմվի, քանի դեռ մյուս բաղադրիչներն են պատրաստվում:
- Սերուցքը հարել այն նույնպես դնել սառնարանում: Տաք ջուր լցնել ժելատինի վրա և թողեք, որ այն ուռչի.
- Մի բուռ ելակ մի կողմ դնել, իսկ մնացածը տրորել խյուսի նման: Ելակի խյուսը տաքացնել շաքարի և ժելատինի հետ, ապա կաթսան հեռացնել կրակից և թողնել, որ սառչի:
- Մասկարպոնեն խառնել շաքարի փոշու, հարած սերուցքի և ելակի խյուսի հետ և տորթի ձևամանի մեջ շարել սավոյարդի թխվածքաբլիթներով: Յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթ նախապես թաթախել հյութի մեջ, բայց միայն մի կողմից: Այդ կողմը պետք է ուղղված լինի տորթի ներսի կողմը:
- Սերուցքի կեսը լցնել բլիթների վրա: Դրանից հետո ավելացնել թխվածքաբլիթների մեկ այլ շերտ, ավելացնել մնացած սերուցքը և տորթը թողնել սառնարանում ամբողջ գիշեր:
Մատուցել աղանդերը վերևի կողմում մնացած ելակներով զարդարելուց հետո:
Սավոյարդի բլիթների փոխարեն կարելի ինքնուրույն թխած բլիթներով: Իսկ հատապտուղների փոխարեն կարելի է վերցնել շատ տարբեր լցոններ, սկսած նուրբ ազնվամորուց մինչև պահածոյացված դեղձ: Հյութը նույնպես պետք է փոխել `համաձայն ընտրված միջուկի: Ելակով տորթն, անշուշտ, ամենաշքեղն է թվում: Հետևաբար, խորհուրդ ենք տալիս ժամանակ գտնել և փորձելու այն պատրաստել:
Շառլոտ տորթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: