Եթե երեկոյան շոկոլադե կրեմով տորթ պատրաստելու վրա ծախսեք ընդամենը 20 րոպե, և այն դնեք սառնարանում, ապա առավոտյան արդեն կուրախացնեք բոլորին թեյի հետ մատուցելով համեղ աղանդեր։
Բացի այդ, պետք չէ թանկարժեք մթերքներ գնել: Իրականում, մի տուփ կաթ և մի փաթեթ թխվածքաբլիթ ունենալն այն է, ինչ ձեզ հարկավոր է:
Շոկոլադե կրեմով տորթ. Բաղադրիչներ
_Թխվածքաբլիթներ 600 գ
_Կակաոյի փոշի 3 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ 250 գ
_Սպիտակաձավար 6 ճաշի գդալ
_Կաթ 800 մլ
_Կարագ 100 գ
_Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
Շոկոլադե կրեմով տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Կակաոն, շաքարավազը, սպիտակաձավարը և կաթը խառնել մինչև միատարր զանգված դառնա:
_Խառնուրդը տաքացնել միջին ջերմության վրա՝ անընդհատ խառնելով։
_Երբ կրեմը տաքանում է, կրակը իջեցնել նվազագույնի և եփել մինչև թանձրանա (եռալուց մոտ 2 րոպե հետո)։
_Կրեմը հանել վառարանից, ավելացնել կարագը, խառնել։ Կրեմը ծածկել սննդային թաղանթով, այնպես, որ այն կպչի մակերեսին և թողնել, որ ամբողջովին սառչի։
_Ձևամանը յուղել արևածաղկի ձեթով և ծածկել սննդի թաղանթով:
_Կրեմի և թխվածքաբլիթների շերտերը հերթագայելով ձևավորել տորթը: Ձևամանը դնել սառնարանում 6-8 ժամով։
Թխվածքաբլիթով տորթը կարելի է զարդարել ավելի գեղեցիկ դարձնելու համար։ Օրինակ՝ լցնել շոկոլադե գլազուր կամ շաղ տալ շոկոլադի քերուկ։
Բացի այդ, առանց թխելու աղանդերը հեշտ է դարձնել ավելի հետաքրքիր: Օրինակ՝ թխվածքաբլիթների և սերուցքի այլընտրանքային շերտեր չոր մրգերով և ընկույզով: Այսպիսով, հյուրասիրությունը կդառնա ոչ միայն ավելի համեղ, այլև ավելի սննդարար: