Շոկոլադե շոռակարկանդակ. Շատ պարզ և գեղեցիկ աղանդեր, որը չեք թխելու:
Թեյի համար ավելի լավ տորթը կարող է լինել միայն թխվածքը, որը պետք չէ թխել, բայց այդ մեծ ժամանակ և ջանք չի պահանջում:
Ահա այսպիսի քնքուշ և գեղեցիկ շոկոլադե շոռակարկանդակ է, որը մենք այսօր պատրաստելու ենք առանց թխման:
Շոկոլադե շոռակարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ.
- 20 կտոր պարզ շոկոլադե թխվածքաբլիթներ
- 4 ճաշի գդալ հալված կարագ
- 900 գ կաթնաշոռ
- 150 գ շաքար
- 1 թեյի գդալ վանիլի քաղվածք
- 950 մլ սերուցք
- 6 շերտ ժելատին
- 340 գ հալված մուգ շոկոլադ
Շոկոլադե շոռակարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Սկզբում պատրաստել շոռակարկանդակի հիմքը. Բլիթները շատ մանր փշրանքներով մանրացնել և խառնել հալած յուղի հետ: Քսել ջեռոցի տապակը կարագով, իսկ հետո բլիթների զանգվածը տարածեք դրա վրա հավասար շերտով:
- Կրեմի համար խառնել կաթնաշոռ, շաքարավազ և վանիլի էքստրակտը: Սերուցքը թեթևակի տաքացնել: Ժելատինը լուծել ջրի մեջ, ապա ավելացնել այն սերուցքի մեջ: Սերուցքը պանրին ավելացնել և զանգվածը ծեծեք խառնիչով մինչև թանձր ու համասեռ կրեմ ձևավորվի:
- Որպեսզի մեր շոռակարկանդակն անսովոր դեկոր ունենա, կրեմը բաժանեք 4 մասի՝ 700 գ, 600 գ, 500 գ, 250 գ:
- Մուգ շոկոլադը հալեցնել ջրային բաղնիքում: Այժմ շոկոլադը բաժանել շոռակարկանդակի կրեմի մասերի. 600 գ բաժնին ավելացնել 2 ճաշի գդալ շոկոլադ, 500 գ մասի մեջ ավելացնել 3 ճաշի գդալ շոկոլադ, իսկ ամենափոքր մասին ավելացնել 4 ճաշի գդալ շոկոլադ: 700 գ կրեմի մասը մնում է այնպես, ինչպես կա: Այժմ բոլոր բաժինները պետք է հստակ տարբերվեն գույնով:
- Մնում է միայն շոռակարկանդակը ձևավորել. Նախ, սպիտակ կրեմը լցնել ձևամանի մեջ: Հետո, 600 գ մասի կրեմը լցնել ձևամանի մեջ: Կարևոր է բարակ հոսքով կրեմը լցնել ձևամանի հենց կենտրոնում, այնպես որ այն չխառնվի սպիտակի հետ, այլ կազմի այլ երանգի կլոր կետ:
- Նույնը պետք է անել 500 գ մասի հետ, այնուհետև, վերջում լցնել շոկոլադե կրեմի ամենափոքր մասը ձևամանի մեջ:
- Կաղապարն ալյումինե փայլաթիթեղով ծածկել և սառնարանում թողնել 4 ժամ:
Պարզապես նայեք, թե ինչ գեղեցկություն է: Պատահական չէ, որ շոռակարկանդակն այդքան սիրված է ամբողջ աշխարհում:
Շոկոլադե շոռակարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ։
Նաև հետաքրքիր տոնական տորթի տարբերակ է, այս տորթ Դուետը։