Շոկոլադե տորթ. Առանց ալյուրի և շաքարի համեղ թխվածք, որը կարող են վայելել նույնիսկ նրանք, ովքեր շատ են վախենում գիրանալուց:
Գիտեմ, որ բոլոր նրանք, ովքեր քաղցրասեր են, կհասկանան այն զգացողությունը, երբ, շատ են ուզում են ինչ-որ քաղցր բան, բայց պատրաստելու ուժ չկա: Իհարկե, միկրոալիքային վառարանում կարող եք արագ պատրաստել կեքսիկներ, բայց կարո՞ղ է այն փոխարինել, օրինակ, շոկոլադե տորթին: Նման դեպքերի համար այս պարզ բաղադրատոմսը վաղուց գրված է իմ խոհարարական գրքում:
Ես ձեզ կպատմեմ, թե ինչպես պատրաստել շոկոլադե տորթ առանց ալյուրի և շաքարի: Նույնիսկ երեխան կարող է այն պատրաստել, իսկ կրեմի պատրաստման համար պետք է ոչ ավելի, քան հինգ րոպե: Կարող եք ավելացնել մանրացված գետնանուշ կամ ցանկացած այլ ընկույզ, բանան և այլն:
Շոկոլադե տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սև շոկոլադ 300 գ
- Ձու 6 հատ
- Կակաոյի փոշի 10 գ
- Աղ 2 պտղունց
- Սերուցքային պանիր 400 գ
- Սերուցք 200 մլ
- Գետնանուշ 50 գ
Շոկոլադե տորթ. Պատրաստման եղանակը
- Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Դեղնուցները խառնել մի պտղունց աղով, մինչև որ հարթ զանգված ստացվի: Ավելացնել կակաոն և լավ հարել:
- Հալեցնել 150 գ շոկոլադ և ավելացնել այն դեղնուցի զանգվածին, հարել մինչև համասեռ լինի:
- Սպիտակուցները մի պտղունց աղով հարել մինչև ամուր փրփուր առաջանալը: Զգուշորեն լցնել սպիտակուցային զանգվածը շոկոլադային զանգվածի մեջ:
- Թխման ձևամանը յուղաթղթով ծածկել և խմորը հավասար շերտով տարածել: Ձևամանը 10 րոպեով դնել 180 ° C տաքացրած ջեռոց: Սառելուց հետո կտրել խմորի եզրերը:
- Ծածկեք խմորի շերտը յուղաթղթով և շրջել: Հեռացնել այն յուղաթուղթը, որի վրա թխվել էր շերտը: Կտրեք շոկոլադային խմորաշերտը 4 հավասար ուղղանկյունների:
- Այժմ պատրաստել կրեմը: Սերուցքը և սերուցքային պանիրը խառնել և հարել այնքան ժամանակ, մինչև ամուր փրփուր ստացվի:
- Հալեցնել մնացած շոկոլադը, դրան մի փոքր սերուցք ավելացնել և խառնեք, մինչև որ հարթ զանգված ստացվի: Դրանից հետո ավելացնել շոկոլադե զանգվածը սերուցքայինին, լավ հարել:
- Այժմ տորթը ձեւավորելու ժամանակն է: Կրեմը դնել առաջին շերտի վրա` օգտագործելով խմորեղենի տոպրակ:
- Կրեմի վրա ցանել մանրացված գետնանուշ: Կրկնել ևս 3 անգամ: Կարող եք վերին շերտին գետնանուշ չցանել:
- Տորթը մեկ ժամով դնել սառնարանում:
Մնում է բացահայտել մի փոքր գաղտնիք, թե ինչպես կարելի է պահպանել տորթի ձևը, եթե այն թխվել է առանց ալյուրի: Դրա համար կրեմը պետք է դնել սառնարանում` նախքան ձևավորումը և նույնիսկ պատրաստման ընթացքում: Այդ դեպքում խմորի շերտերը չեն կախվի, և աղանդերը կստացվի բարձր և շատ գեղեցիկ:
Շոկոլադե տորթը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյույթ
Տորթ ԷՍԿԻՄՈ․ Նուրբ և Համեղ Տորթ պատրաստելու իմ տարբերակը