Շոկոլադե տորթ. Մեկ կտորով հաստատ ոչ ոք չի բավարարվի և գրողի ծոցը բոլոր դիետաները

ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսօր առաջարկում ենք թխել համեղ, տնական Շոկոլադե տորթ, որը լրացուցիչ խոնավեցնելու կարիք չկա:

Անհնար է հստակ ասել, թե երբ է հայտնագործվել տորթը։ Առաջին հիշատակումը, որպես աղանդերի, վերաբերում է Իտալիային։ Այս երկրում, տեղական բարբառով, տորթը հատուկ նշանակություն ունի։ Նշանակում է պարտադիր դեկորատիվ տարրերով քաղցր հացի տեսակ։ Այսինքն՝ հին ժամանակներում նույնպես մեծ ուշադրություն է դարձվել կրեմով ծաղիկներին և այլ զարդարանքներին։

Սակայն տորթի ծագման մասին այլ վարկածներ կան, որոնք կապված չեն Իտալիայի հետ։ Կան առաջարկություններ, որ սկզբում տորթերը քաղցր հաց էին մրգերով: Այնուհետև աղանդերը ստեղծած երկրների շրջանակը մեծապես ընդլայնվում է։

Ամեն դեպքում, անհնար է պատկերացնել տոնն առանց տորթի։ Հետևաբար, մենք կսովորենք, թե ինչպես պատրաստել պարզ, բայց քաղցր և հյութալի տորթ:

Շոկոլադե տորթ
Շոկոլադե տորթ. Բաղադրիչները

_ կաթ — 200 մլ

_ եփած խտացրած կաթ — 400 գ

_ բուսական յուղ — 100 մլ

_ կաթնաշոռ — 400 գ

_ ջուր — 200 մլ

_ կարագ — 180 գ

_ հավի ձու — 2 հատ

_ փխրեցուցիչ — 2 թեյի գդալ

_ ալյուր — 340 գ

_ սոդա — 0,5 թեյի գդալ

_ կակաո — 50 գ

_ շաքարավազ — 230 գ

Շոկոլադե տորթ Շոկոլադե տորթ
Շոկոլադե տորթ. Պատրաստման եղանակը

_ Ալյուրը կակաոյի հետ միասին ամանի մեջ մաղել, ավելացնել այլ սորուն մթերքները՝ շաքարավազ, փխրեցուցիչ և սոդա:

_ Այդ զանգվածի մեջ լցնել բուսական յուղ, եռացրած ջուր, կոտրել երկու ձու։

_ Այս բաղադրիչները հարել մինչև թանձր բիսկվիթային զանգվածը:

_ Բիսկվիթի խմորը լցնել թխման կաղապարի մեջ:

_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, թխել բիսկվիթը 50 րոպե։

_ Առայժմ կարագը պետք է հալեցնել, դրան ավելացնել կաթնաշոռը։ Զանգվածին ավելացնել խտացրած կաթը, հարել մինչև կրեմը պատրաստ լինի։

_ Բիսկվիթի վրայից հանել վերևի ուռած մասը։ Բիսկվիթը բաժանել երկու շերտի:

_ Շերտերին քսել կրեմ, դնել իրար վրա: Կրեմով ծածկել տորթի մակերեսը և կողքերը։

_ Բիսկվիթի կտրված մասը մանրացնել մինչև փշուրներս ստացվեն, դրանցով ծածկել ամբողջ տորթի մակերեսը։

_ Աղանդերը պետք է դնել սառնարանում, որպեսզի կայունանա 60 րոպե:

Շոկոլադե տորթ

Այս կերպ, պարզ բաղադրիչներից ստացվում է համեղ, խոնավ տորթ։ Սա հիանալի աղանդեր է, որը կարելի է հավելյալ զարդարել շոկոլադե քերուկով։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Էսկիմո

Խնդրում ենք Գնահատեք