Այսօր առաջարկում ենք թխել համեղ, տնական Շոկոլադե տորթ, որը լրացուցիչ խոնավեցնելու կարիք չկա:
Անհնար է հստակ ասել, թե երբ է հայտնագործվել տորթը։ Առաջին հիշատակումը, որպես աղանդերի, վերաբերում է Իտալիային։ Այս երկրում, տեղական բարբառով, տորթը հատուկ նշանակություն ունի։ Նշանակում է պարտադիր դեկորատիվ տարրերով քաղցր հացի տեսակ։ Այսինքն՝ հին ժամանակներում նույնպես մեծ ուշադրություն է դարձվել կրեմով ծաղիկներին և այլ զարդարանքներին։
Սակայն տորթի ծագման մասին այլ վարկածներ կան, որոնք կապված չեն Իտալիայի հետ։ Կան առաջարկություններ, որ սկզբում տորթերը քաղցր հաց էին մրգերով: Այնուհետև աղանդերը ստեղծած երկրների շրջանակը մեծապես ընդլայնվում է։
Ամեն դեպքում, անհնար է պատկերացնել տոնն առանց տորթի։ Հետևաբար, մենք կսովորենք, թե ինչպես պատրաստել պարզ, բայց քաղցր և հյութալի տորթ:
Շոկոլադե տորթ. Բաղադրիչները
_ կաթ — 200 մլ
_ եփած խտացրած կաթ — 400 գ
_ բուսական յուղ — 100 մլ
_ կաթնաշոռ — 400 գ
_ ջուր — 200 մլ
_ կարագ — 180 գ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ փխրեցուցիչ — 2 թեյի գդալ
_ ալյուր — 340 գ
_ սոդա — 0,5 թեյի գդալ
_ կակաո — 50 գ
_ շաքարավազ — 230 գ
Շոկոլադե տորթ. Պատրաստման եղանակը
_ Ալյուրը կակաոյի հետ միասին ամանի մեջ մաղել, ավելացնել այլ սորուն մթերքները՝ շաքարավազ, փխրեցուցիչ և սոդա:
_ Այդ զանգվածի մեջ լցնել բուսական յուղ, եռացրած ջուր, կոտրել երկու ձու։
_ Այս բաղադրիչները հարել մինչև թանձր բիսկվիթային զանգվածը:
_ Բիսկվիթի խմորը լցնել թխման կաղապարի մեջ:
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, թխել բիսկվիթը 50 րոպե։
_ Առայժմ կարագը պետք է հալեցնել, դրան ավելացնել կաթնաշոռը։ Զանգվածին ավելացնել խտացրած կաթը, հարել մինչև կրեմը պատրաստ լինի։
_ Բիսկվիթի վրայից հանել վերևի ուռած մասը։ Բիսկվիթը բաժանել երկու շերտի:
_ Շերտերին քսել կրեմ, դնել իրար վրա: Կրեմով ծածկել տորթի մակերեսը և կողքերը։
_ Բիսկվիթի կտրված մասը մանրացնել մինչև փշուրներս ստացվեն, դրանցով ծածկել ամբողջ տորթի մակերեսը։
_ Աղանդերը պետք է դնել սառնարանում, որպեսզի կայունանա 60 րոպե:
Այս կերպ, պարզ բաղադրիչներից ստացվում է համեղ, խոնավ տորթ։ Սա հիանալի աղանդեր է, որը կարելի է հավելյալ զարդարել շոկոլադե քերուկով։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Էսկիմո