Առաջարկում եմ պարզ, բայց շատ անուշաբույր շոկոլադե տորթի բաղադրատոմս, նուրբ կրեմով:
Խորհուրդ եմ տալիս փորձել այս տարբերակը: Այս նրբությունը ստացվում է չափավոր քաղցր, փափուկ, խոնավ և գեղեցիկ:
Շոկոլադե տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Շաքար 150 գր
_Ձու 2 հատ
_Ալյուր 140 գր
_Կակաո 50 գր
_Կաթ 110 մլ
_Եռման ջուր 110 մլ
_Բուսական յուղ 55 մլ
_Սոդա 1 թեյի գդալ
_Քացախ՝ մարման համար
_Աղ մի պտղունց
Կրեմ պատրաստելու համար
_Յուղալի սերուցք 400 գր
_Կարագ կամ կաթնաշոռային պանիր 400 գր
_Շաքարի փոշի 120 գր
Ելակով խյուս պատրաստելու համար
_Ելակ 600 գր
_Շաքարավազ 100 գր
Շոկոլադե տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը մաղել կակաոյի և սոդայի հետ և ավելացնել աղը, շաքարը, խառնել:
_Ավելացնել ձուն և կաթը, բուսական յուղը և հարել հարիչով մինչև համասեռ դառնա:
_Լցնել եռման ջուրը, շարունակել խառնել, ավելացնել քացախը:
_Ձեթով յուղել ձևամանը և լցնել խմորը:
_Թխել 30 րոպե, 180 աստիճանով տաքացված ջեռոցում, պատրաստվածությունը ստուգել չոփիկով:
_Կտրել թխվածքը 2 շերտի:
_Ելակը խառնել շաքարավազի հետ և հարել բլենդերով: Եթե ցանկանում եք, կարող եք տրորել մաղով:
_Եռացնել և մի քանի րոպե եփել, թողնել սառչի:
_Սերուցքը խառնել շաքարի փոշու հետ և հարել մինչև փրփրելը:
_Վերցնել փափուկ պանիրը կամ կաթնաշոռը, վրան լցնել ելակի խյուսի մեծ մասը, խառնել:
_Քսել շերտերին ելակի խյուս, ապա սերուցքը, ծածկել խմորի երկրորդ շերտով:
_Վրան կրեմ քսել: Տորթը մի քանի ժամով դնել սառնարանը:
_Կողմերիը ծածկել սերուցքով կամ ջեմով, թխվածքաբլիթների մնացորդներից փշրանք անել, լցնել շոկոլադ կամ զարդարել ըստ ցանկության:
Տորթը ստացվում է հիանալի հավասարակշռված համով, այն քաղցր չէ, ունի ելակի թեթև և հաճելի թթվայնություն:
Հատապտուղները կարելի է վերցնել թարմ կամ սառեցված, կամ դրանք փոխարինել մուրաբայի հատիկներով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Շոկո. շոկոլադե տորթ