Շոկոլադե քաղցրավենիքը ոչ միայն շատ շոկոլադահամ ու նուրբ է ստացվում, այլև առողջարար, քանի որ, այն պատրաստվում է վարսակի փաթիլներով և բանանով։
Շոկոլադե քաղցրավենիք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Տաք կաթ 150 մլ
_Վարսակի փաթիլներ 70 գր
_Ձու 1 հատ
_Բանան 1 հատ
_Կակաո 20 գր
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Շոկոլադ 80 գր
_Տաք սերուցք 60 գր
Շոկոլադե քաղցրավենիք. Պատրաստման եղանակը
_Վարսակի փաթիլների վրա լցնել տաք կաթը և թողնել, մինչև փափկի։
_Կտրել բանանը կտորներով և պատառաքաղով մանրացնելով խյուս անել կամ բլենդերով մանրացնել:
_Ձուն ավելացնել բանանի զանգվածին և խառնել։
_Վերցնել կակաո՝ բարձր յուղայնությամբ և ավելացնել բանանի զանգվածի վրա։
_Վարսակը խառնել բանանի զանգվածի հետ, մինչև հարթ լինի։
_Թխելու տապակի ներսի մասը և պատերը յուղել բուսայուղով, լցնել զանգվածը։
_Թխել 180 աստիճանով մոտ 30-35 րոպե։
_Տաք սերուցքի մեջ հալեցնել շոկոլադե սալիկը (սև կամ կաթնային) և ծածկել գլազուրով:
_Դնել սառնարանը, որ սառչի 1-2 ժամ։
_Կաթը կարելի է փոխարինել ցածր յուղայնությամբ սերուցքով և ընկույզով, զանգվածին կարելի է ավելացնել չոր մրգեր և այլ համեղ և առողջարար հավելումներ՝ ըստ ճաշակի։
Այնքան նուրբ և համեղ աղանդեր, այն հիանալի նախաճաշ է կամ խորտիկ: Կարող եք նաև կրեմ պատրաստել, քսել հիմքի վրա և վրան լցնել ջնարակ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական նուտելլա. Առանց հավելումների