Շոկոլադի կտորներով թխվածքաբլիթներ: Մեկ անգամ փորձելով, այս թխվածքի համը չեք մոռանա: Խանութից գնված բլիթները նույնպես համեղ են, բայց ավելի լավ է դա պատրաստել տանը, քանի որ գործընթացը շատ պարզ է:
Այնպես որ առանց վարանելու սկսենք պատրաստել, Վստահ եղեք, որ անպայման հաջողության կհասնեք: Թխուկները թխել այն շոկոլադի կտորներով, որը նախընտրում եք:
Содержание
Շոկոլադի կտորներով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարագ — 200 գ (1 տուփ)
- Ձու — 2 հատ
- Շաքարավազ — 1 բաժակ
- Շոկոլադ — 100 գ (սալիկ կամ հրուշակեղենի շոկոլադ՝ կաթիլների, գնդիկների և այլնի տեսքով)
- Վանիլին — 1 տուփ
- Խմորի փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
- Ալյուր — 2,5 — 3 բաժակ
Շոկոլադի կտորներով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը.
- Եթե վերցրել եք շոկոլադե սալիկ, ապա այն պետք է մանրացնել փոքր կտորներով` 0,5 × 0,5 սմ: Արդեն ձուլված շոկոլադի (կաթիլներ, գնդիկներ, կտորներ) դեպքում ոչինչ պետք չէ անել: Շոկոլադը պետք է դնել սառցարանը 45-60 րոպե: Դա կանխելու է շոկոլադի չափազանց տարածվելը թխելիս: Շատերը անտեսում են այս քայլը, բայց ջեռոցում 200 ° C ջերմաստիճանում շոկոլադը հալվում է, ուստի ավելի լավ է սառեցնել այն:
- Խմորը հունցել: Ձվերը խառնել շաքարավազի հետ, ավելացնել կարագը, որը նախապես փափկել է սենյակային ջերմաստիճանում: Վանիլինը և փխրեցուցիչը պետք է ավելացնել ալյուրի առաջին բաժնի հետ: Խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտորեն: Ալյուրը պետք է ավելացնել կես բաժակներով, որպեսզի խմորը շատ պինդ չստացվի: Անհրաժեշտ է, որ խմորը փափուկ լինի: Երբ խմորը պատրաստ է, դրան ավելացնել սառեցված շոկոլադի կտորները և մանրակրկիտ խառնել:
- Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 190 ° C ջերմաստիճանում:
- Այս թխվածքի յուրահատկությունն այն է, որ հարկավոր չէ այն կտրատել: Պարզապես ստացված խմորից մի փոքր կտոր վերցնել, գնդիկներ գլորեք, մի քիչ տափակացրեք այն, այսպես ասած, ձևավորեք և դրեք յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա:
- Երբ տապակը պատրաստ է, այն 20 րոպեով դնել ջեռոցում: Թխվածքաբլիթները պետք է վարդագույն դառնան:
Թխուկները տապակից հանելուց հետո թողեք, որ սառչի:
Այժմ շոկոլադի կտորներով թխվածքաբլիթները պատրաստ են: Մատուցել բլիթները անուշաբույր թեյով, սուրճով կամ կաթով:
Տեսանյութ
Տորթ առանց թխման