Այս շոկոլադով թխվածքաբլիթները հեշտ են պատրաստվում և դրանք բացարձակապես բոլորին դուր կգան իրենց նուրբ շոկոլադե միջուկի պատճառով:
Շոկոլադով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ալյուր 320-350 գր
_Փափկած կարագ 250 գր
_Շաքարավազ 125 գր
_Ձու 1 հատ
_Դեղնուց 1 հատ
_Եգիպտացորենի օսլա 75 գր
_Փխրեցուցիչ 1/2 թ/գդ
Միջուկի համար
_Շոկոլադ 100 գր
_Նուշ 200 գր
_Շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի
Շոկոլադով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Մեծ ամանի մեջ գդալով խառնել հալված կարագն ու շաքարավազը:
_Ավելացնել ձուն և դեղնուցը, հարել մինչև հարթվի։
_Մեկ այլ ամանի մեջ մաղել օսլան, փխրեցուցիչը և 320 գ ալյուրը և հարել։ Կարագի խառնուրդը տեղափոխել ալյուրի խառնուրդի փոսիկի մեջ և սկսել հունցել խմորը:
_Պատրաստի խմորը գնդել, դնել ալյուրապատ աշխատանքային մակերեսի վրա և 3 — 4 անգամ հունցել, որպեսզի ստացվի փափուկ խմոր։
_Խմորը ընկույզի չափ գնդիկներ անել և դնել յուղաթուղթ փռած սկուտեղի վրա։ 30 րոպեով դնել սառնարանը:
_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 170°C։ Թխվածքաբլիթները տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա՝ յուրաքանչյուր գնդիկի կենտրոնում մատով կամ հարմարանքով փոսիկ անելով։
_Թխել 15 րոպե, թխվածքաբլիթները պետք է մնան բաց գույնի։ Պատրաստի թխվածքաբլիթները թողնել սառչեն մետաղական ցանցի վրա։
_Դրանց վրա ցանել շաքարի փոշի։
_Շոկոլադը հալեցնել և մի քիչ ավելացնել յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթի փոսիկի մեջ։
_Տապակել նուշը չոր տապակի մեջ և թողնել սառչի։ Թխվածքաբլիթները զարդարել նուշով։
Հաճելի համտեսում:
Տեսանյութ
Արագ Պեսոչնի պեչենի