Ընդամենը կես ժամում պատրաստվող շոկոլադով կոզինախը կշահի ձեր սիրտը։
Այս առողջարար և հագեցնող խորտիկը կարելի է տալ երեխաներին դպրոցում կամ հետներդ վերցնել աշխատանքի: Այսպիսով, այնտեղ չեք մտածի, թե ինչ ուտել ճաշի ժամանակ, որովհետև ձեռքի տակ կլինի սննդարար միջոց, որը թույլ կտա վերականգնել ծախսած էներգիան։
Կարևոր է, որ չոր և թաց բաղադրիչների քանակը լինի նույնը, ինչ բաղադրատոմսում: Բայց հավելումները կարող եք փորձարկել այնպես, ինչպես ցանկանում եք: Լոռամրգի փոխարեն օգտագործեք ձեր սիրելի չրերը, մուգ շոկոլադի փոխարեն՝ կաթնային շոկոլադ, որն էլ ավելի քաղցր կդարձնի աղանդերը։
Շոկոլադով կոզինախ. Բաղադրիչներ
_Վարսակի փաթիլներ 250 գ
_Մեղր 100 գ
_Կարագ 70 գ
_Շաքարավազ 50 գ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Վանիլին 1 պտղունց
_Արևածաղկի սերմեր 40 գ
_Ընկույզ 40 գ
_Լոռամիրգ (կամ ցանկացած այլ հատապտուղ) 80 գ
_Մուգ շոկոլադ 80 գ
Շոկոլադով կոզինախ. Պատրաստման եղանակը
_Վարսակի ալյուրը, ընկույզը և սերմերը չորացնում են չոր տապակի մեջ 5 րոպե՝ երբեմն խառնելով։
_Խառնել կարագը, մեղրը, շաքարավազը, աղը և վանիլինը։
_Հալեցնել բաղադրիչները կաթսայի մեջ՝ չափավոր ջերմության վրա:
_Ամեն ինչ խառնել բահիկով, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի և կարագը հալվի։
_Մեղրի խառնուրդը լցնել վարսակի ալյուրի և ընկույզի վրա։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
_Շոկոլադը մանր կտրատել, ավելացնել այն և չորացրած լոռամիրգը վարսակի մեջ, լավ խառնել։
_Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով։ Ստացված զանգվածը տարածել մեջը, հարթեցնել և գդալով սեղմել։
_Դնել սառնարանը 2 ժամով։
Մնում է միայն սառեցված զանգվածը կտրատել և կարելի է մատուցել թեյի հետ։ Ի տարբերություն դասական աղանդերի, այս տարբերակն ավելի փափուկ է: Հետևաբար, դուք կարող եք ապահով կծել կոզինախը՝ չվախենալով ատամների ամրության համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոնֆետներ տնային պայմաններում