Շոկոլադով կոզինախ. Վարսակի փաթիլներով և ընկույզով համեղ քաղցրավենիք

Շոկոլադով կոզինախ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ընդամենը կես ժամում պատրաստվող շոկոլադով կոզինախը կշահի ձեր սիրտը։

Այս առողջարար և հագեցնող խորտիկը կարելի է տալ երեխաներին դպրոցում կամ հետներդ վերցնել աշխատանքի: Այսպիսով, այնտեղ չեք մտածի, թե ինչ ուտել ճաշի ժամանակ, որովհետև ձեռքի տակ կլինի սննդարար միջոց, որը թույլ կտա վերականգնել ծախսած էներգիան։

Շոկոլադով կոզինախ

Կարևոր է, որ չոր և թաց բաղադրիչների քանակը լինի նույնը, ինչ բաղադրատոմսում: Բայց հավելումները կարող եք փորձարկել այնպես, ինչպես ցանկանում եք: Լոռամրգի փոխարեն օգտագործեք ձեր սիրելի չրերը, մուգ շոկոլադի փոխարեն՝ կաթնային շոկոլադ, որն էլ ավելի քաղցր կդարձնի աղանդերը։

Շոկոլադով կոզինախ

Շոկոլադով կոզինախ. Բաղադրիչներ

_Վարսակի փաթիլներ 250 գ

_Մեղր 100 գ

_Կարագ 70 գ

_Շաքարավազ 50 գ

_Աղ 0,5 թեյի գդալ

_Վանիլին 1 պտղունց

_Արևածաղկի սերմեր 40 գ

_Ընկույզ 40 գ

_Լոռամիրգ (կամ ցանկացած այլ հատապտուղ) 80 գ

_Մուգ շոկոլադ 80 գ

Շոկոլադով կոզինախ

Շոկոլադով կոզինախ. Պատրաստման եղանակը

_Վարսակի ալյուրը, ընկույզը և սերմերը չորացնում են չոր տապակի մեջ 5 րոպե՝ երբեմն խառնելով։

_Խառնել կարագը, մեղրը, շաքարավազը, աղը և վանիլինը։

_Հալեցնել բաղադրիչները կաթսայի մեջ՝ չափավոր ջերմության վրա:

_Ամեն ինչ խառնել բահիկով, մինչև շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի և կարագը հալվի։

_Մեղրի խառնուրդը լցնել վարսակի ալյուրի և ընկույզի վրա։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:

_Շոկոլադը մանր կտրատել, ավելացնել այն և չորացրած լոռամիրգը վարսակի մեջ, լավ խառնել։

_Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով։ Ստացված զանգվածը տարածել մեջը, հարթեցնել և գդալով սեղմել։

_Դնել սառնարանը 2 ժամով։

Շոկոլադով կոզինախ

Մնում է միայն սառեցված զանգվածը կտրատել և կարելի է մատուցել թեյի հետ։ Ի տարբերություն դասական աղանդերի, այս տարբերակն ավելի փափուկ է: Հետևաբար, դուք կարող եք ապահով կծել կոզինախը՝ չվախենալով ատամների ամրության համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոնֆետներ տնային պայմաններում

Խնդրում ենք Գնահատեք