Այսօր պատրաստելու ենք շքեղ համով սմբուկով աղցան, առաջին անգամ այն համտեսելուց ոչ մեկը չի կարողանում գուշակել խորհրդավոր բաղադրիչները։
Բաղադրիչները
_Սմբուկ — 600 գր․
_Ձու — 3 հատ
_Սոխ — 2 գլուխ
_Մայոնեզ
_Ձիթայուղ տապակելու համար
_Սոխը մարինացնելու համար՝ քացախ — 3 թ․ գդ, շաքարավազ -1 թ․ գդ․, Աղ — 0,5 թ․գդ․
Սմբուկով աղցանի պարտաստման եղանակը
_Սկսում ենք սմբուկը կտրատելուց, սմբուկի կեղևը չենք հեռացնում, կտրտում ենք այսպիսի կարճ ձողիկների
_Սմբուկը լցնում ենք մաղի մեջ, վրան աղ անում որպեսզի դառնությունն ու ջուրը դուրս տա
_Դնում ենք սմբուկը կողքի և նախապատրաստում մյուս բաղադրիչները
_Խաշած ձուն կիսալուսնաձև ենք կտրատում
_Այժմ մարինացնում ենք սոխը, որը կրկին կիսալուսնաձև ենք կտրատել
_Դրա համար սոխը լցնում ենք տարայի մեջ, վրան ավելացնում շաքարավազ, աղ, քացախ և գոլ ջուր
_Խառնում ենք դնում ենք կողքի որ մարինացվի
_Մինչ այդ տապակենք սմբուկը ձիթայուղի մեջ, պարբերաբար խառնում ենք մինչև վարդագույն կեղև կապի
_Բաղադրիչների չափաքանակը կթողնեմ նկարագրությունների բաժնում անմիջապես տեսանյութի տակ
_Տապակված սմբուկը դատարկում եքն խոհանոցային անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ ձիթայուղը դուրս տա
_Հիմա հավաքում ենք բաղադրիչները՝ լցնում ենք սմբուկը, վրան ջրքամած սոխը, ձուն, մայոնեզը, աղ ենք անում և մի լավ խառնում ենք։
_Գեղեցիկ աղցանամանների մեջ լցնում ենք մեր խորհրդավոր համով աղցանը։ Ինչու՞խորհրդավոր, որովհետև առաջին անգամ համտեսողը անհնար է գուշակի իսկական բաղադրիչները, իսկ համը երբեք չի մոռանա։
Դե ինչ, բարի ախորժակ։