Չիչխանի դոնդող. Պայծառ գույնով թթվաշ աղանդեր

Չիչխանի դոնդող ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պատրաստեք չիչխանի դոնդող, այն իդեալական է նրանց համար, ովքեր չեն սիրում շատ քաղցր աղանդերներ: Այս հատապտուղին բնորոշ թեթև թթվայնությունը մնում է դոնդողի մեջ։

Նախկինում ես չգիտեի, թե ինչ պատրաստել այս վառ, բայց բավականին թթու հատապտուղներից: Բայց հիմա ես նույնիսկ սառեցնում եմ դրանք ձմռան համար, որպեսզի պատրաստեմ չիչխանի վառ ու վիտամինային դոնդող: Եթե ​​քաղցրասեր ընտանիք ունեք, կարող եք ավելացնել ավելի շատ շաքարավազ կամ լցնել աղանդերը հարած սերուցքով:

Չիչխանի դոնդողը կարող եք պատրաստել տանը ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցված հատապտուղներից։ Պարզապես պատկերացրեք, թե որքան հաճելի կլինի ձմռանը նման ամառային և գունավոր աղանդեր ուտել:

Չիչխանի դոնդող
Չիչխանի դոնդող. Բաղադրիչներ

_Չիչխան 200 գ

_Ջուր 150 մլ

_Շաքարավազ 50 գ

_Ժելատին 7 գ

Չիչխանի դոնդող Չիչխանի դոնդող

Չիչխանի դոնդող. Պատրաստման եղանակը

_Չիչխանի վրա լցնել ջուր և մանրացնել բաղադրիչները բլենդերով։ Դրանից հետո քամել ստացված խառնուրդը։

_Չիչխանի խառնուրդը դնել կրակի վրա, ավելացնել շաքարավազը և տաքացնել մինչև այն ամբողջությամբ լուծվի։

_Այնուհետև զանգվածը կրկին քամել երկու տակ ծալած թանզիֆով։

_Չիչխանի խառնուրդը կրկին դնել կրակի վրա, ավելացնել ժելատինը և տաքացնել անընդհատ խառնելով, առանց եռացնելու։

_Լցնել կաղապարների մեջ և դնել սառնարանը մինչև ամբողջովին սառչի:

Չիչխանի դոնդող

Այս չիչխանով աղանդերը կարելի է պահածոյացնել ձմռան համար։

Հետևեք հրահանգներին, իսկ վերջում դոնդողը լցրեք ոչ թե կաղապարների, այլ ստերիլիզացված, մաքուր բանկաների մեջ։

Փակեք կափարիչներով, թող սառչի և պահեք մութ տեղում՝ ձմռանը վայելելու համար։

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք