Չիչխանի մուրաբա ձմռան համար

Չիչխանի մուրաբա Պահածոներ

Չիչխանը միակ հատապտուղն է, որը ջերմային մշակման ընթացքում չի կորցնում իր օգտակար նյութերը, ուստի դրանից պատրաստված մուրաբան նույնքան օգտակար է, որքան թարմ վիճակում:

Բացի այդ, նման պատրաստուկը հիանալի պահվում է նորմալ սենյակային պայմաններում` առանց սառնարանի:

Չիչխանի մուրաբա

Չիչխանի մուրաբա ձմռան համար. Բաղադրությունը

_Չիչխան 1 կգ

_Շաքար 1 կգ

Չիչխանի մուրաբա

Չիչխանի մուրաբա

Չիչխանի մուրաբա ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը

_Տեսակավորել հատապտուղները, հեռացնել ավելորդ ճյուղիկներն ու տերևները, եթե այդպիսիք կան:

_Լվանալ չիչխանը, լցնել մաղի վրա և չորացնել:

_Հատապտուղները լցնել հաստ հատակով ամանի մեջ. Այդպիսի սպասքը լավագույնս համապատասխանում է մուրաբա պատրաստելուն. Այն հավասարապես տաքանում է և, որպես կանոն, հատապտուղների զանգվածը չի այրվում:

_Ծածկել հատապտուղները շաքարով և մի քանի ժամ թողեք հյութը դուրս տալու համար:

_Չիչխանը բավականաչափ փափուկ հատապտուղ է, ուստի այն արագորեն է հյութ արձակում, բառացիորեն մի քանի ժամվա ընթացքում, բայց կարող եք թողնել, որ ներծծվի մեկ գիշերվա ընթացքում:

_Այս փուլում կծու մուրաբաների սիրահարները կարող են շաքարավազին ավելացնել մի քանի սիրված համեմունքներ. Վանիլային պատիճ, դարչինի փայտ, մի քանի մեխակ կամ անիսոնի աստղ — այս ամենը բավականին տեղին կլինի, պարզապես եփելու վերջում մի մոռացեք դուրս բերել հատապտուղների զանգվածից: Կարող եք ավելացնել այս համեմունքները նաև աղացած վիճակում` բառացիորեն մեկ պտղունց յուրաքանչյուրից:

_Հատապտուղների զանգվածը եռացնել, եփել 5 րոպե, հետո այն հանել կրակից և դնել սառնարան: Դրանից հետո կրկին եռացնել, եփել 5 րոպե և հանել կրակից:

_Ստերիլացնել բանկաները ցանկացած հարմար եղանակով: Ես նրանց մեջ մի քիչ ջուր լցրերցի և 5 րոպեով դրեցի միկրոալիքային վառարանում: Բայց դուք կարող եք դրանք ստերիլիզացնել ջեռոցում կամ գոլորշու վրա: Կափարիչները բավական է միայն եռացնել:

_Լցնել մուրաբան բանկաների մեջ:

_Ամուր փակելուց հետո ծածկել ծածկոցով կամ փաթաթել: Նման պահածոյի համար ստերիլիզացում չի պահանջվում:

Չիչխանի մուրաբա

Ձմռան համար չիչխանի մուրաբան պատրաստ է:

Այն ոչ միայն համեղ է, այլև շատ առողջարար:

Բարի ախորժակ!

Մուրաբան կարող է լցվել բանկաների մեջ անմիջապես տաք կամ արդեն հովացած: Բայց, եթե այն սառն եք լցնում, ապա կստացվի ավելի թանձր:

Տեսանյութ

Ելակի Մուրաբա կոնյակով առանց եփելու Ելակը

Խնդրում ենք Գնահատեք