Պահքի Շոկոլադե թխվածք. Հրաշալի խմորեղենի համար պետք են ամենապարզ ու հասանելի մթերքները բայց արդյունքը շքեղ կլինի

Պահքի Շոկոլադե թխվածք ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում եմ թխել հրաշալի Պահքի Շոկոլադե թխվածք՝ կակաոյով։ Առաջին հայացքից դժվար է հավատալ, որ այն պասային է։ Նման տորթը կատարյալ է ընտանեկան թեյախմության համար, իսկ ցանկության դեպքում այն ​​կարելի է փոքր կտորներով կտրատել և շերտավորել կրեմով։

Տվյալ դեպքում որոշեցի պարզապես տորթը ծածկել պասային ջնարակով։

Պահքի Շոկոլադե թխվածք

Պահքի Շոկոլադե թխվածք. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր — 240 գ

_Շաքարավազ — 1 բաժակ

_Ջուր — 1 բաժակ

_Արևածաղկի ձեթ — 0,5 բաժակ

_Կակաո — 3 ճաշի գդալ

_Փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

Պահքի Շոկոլադե թխվածք Պահքի Շոկոլադե թխվածք Պահքի Շոկոլադե թխվածք

Պահքի Շոկոլադե թխվածք. Պատրաստման եղանակը

_Կակաոյով շոկոլադե տորթ պատրաստելու համար նախապատրաստեք մթերքները, որ բերված են ցանկից։

_Մի ամանի մեջ խառնել բոլոր չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, կակաոն, շաքարավազը և փխրեցուցիչը։

_Մի այլ ամանի մեջ խառնել ջուրը և արևածաղկի ձեթը։ Բուսական յուղը պետք է անպայման զտված լինի:

_Դանդաղ ավելացնել ջրիկ բաղադրիչները չոր բաղադրիչներին՝ լավ խառնելով։

_Հունցել այնքան, մինչև խմորը դառնա թանձր թթվասերի նման:

_22 սմ տրամագծով բացվող կաղապարը ծածկել յուղաթղթով և մեջը լցնել խմորը:

_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և 45-50 րոպե թխել շոկոլադե տորթը։

Փայտե չոփով ստուգել պատրաստ լինելը, եթե չոփը չոր է, ուրեմն թխվածքը պատրաստ է:

Պահքի Շոկոլադե թխվածք Պահքի Շոկոլադե թխվածք
Ցանկության դեպքում թխվածքը կարելի է ծածկել ջնարակով։ Ամբողջությամբ հովանալուց հետո մասերով կտրատել և մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ։

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Համեղ տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք