Նախաճաշի համար թխեք Պարզ Թխվածքաբլիթներ խմորիչով խմորով:
Շերտավոր խմորը հայտնագործվել է 1645 թվականին։ Այն սովորականից տարբերվում է իր համով, քաղցրությամբ և փափուկ հյուսվածքով։ Այդ ժամանակից սկսած հրուշակագործները սկսեցին դրա փորձարկումները թխվածքների և աղանդերի ոլորտում:
Պարզ Թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ հավի ձու — 2 հատ
_ աղ — 1 պտղունց
_ կարագ — 140 գ
_ վանիլին — 1 պտղունց
_ շաքարավազ — 60 գ
_ ալյուր — 380 գ
_ կաթ — 50 մլ
_ խմորիչ — 15 գ
Պարզ Թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Կաթը տաքացնել 40-45 աստիճան։ Լցնել ամանի մեջ, ավելացնել մեկ ճաշի գդալ հատիկավոր շաքարավազ և խմորիչ։
_ Բաղադրիչները խառնել մինչև կաթի մեջ ամբողջությամբ լուծվեն, այնուհետև 15 րոպե թողեք տաք տեղում՝ խմորիչ հեղուկը ակտիվացնելու համար:
_ Մաքուր ամանի մեջ միացնել շաքարավազը, կարագը, աղը և վանիլինը։ Բաղադրիչները հարել բլենդերով 3-4 րոպե մինչև կրեմի նման դառնալը։
_ Ձվերը հերթով կոտրել կրեմի զանգվածի մեջ, հարել մինչև հարթվի:
_ Երբ խմորիչը աշխատի կաթի հետ, սա նշան է, որ կարող եք հեղուկն ավելացնել կարագի մեջ: Շարունակել հարել բլենդերով՝ ստանալով համասեռ զանգված։
_ Կրեմի զանգվածի մեջ մաս-մաս լցնել մաղած ալյուրը, նախ խառնել բահիկով, ապա ձեռքերով խմորի զանգված ստանալ։
_ Խմորը գրտնակել 1 սմ հաստությամբ ուղղանկյուն շերտով, ամբողջ մակերեսին հավասարաչափ բաշխելով՝ ցանել շաքարավազ։
_ Շերտը կտրատել երկարավուն կտորներով, դասավորել նախապես յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։ Թխվածքաբլիթները թաղանթի տակ ծածկված թողնել 15 րոպե։
_ Այդ ընթացքում ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Թխել թխվածքաբլիթները 15 րոպե:
Ցանկության դեպքում խմորին թխելուց առաջ կարելի է դարչին ցանել, աղանդերն ավելի բուրավետ կդառնա:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ