Ամենանուրբ, ամենահաջող և պարզ թխվածքաբլիթներից մեկը, որի պատրաստման համար օգտագործվում է ամենամատչելի մթերքների հավաքածու։
Մածունի և կարագի շնորհիվ թխվածքաբլիթները պարզապես հալչում են բերանում։
Պարզ թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 1 հատ
_Շաքարավազ 50 գր
_Վանիլին ըստ ճաշակի
_Թթվասեր 150 գր
_Կարագ 100 գր
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ալյուր 300 գր
_Միջուկի համար օգտագործել կաթնաշոռ կամ քաղցր կաթնաշոռային զանգված, եփած խտացրած կաթ, շոկոլադե մածուկ և այլն։
Պարզ թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն մի պտղունց աղի, շաքարավազի և վանիլային շաքարի հետ հարել, մինչև հարթվի։
_Խառնել փափկած կարագը, լցնել թթվասերը, խառնել փխրեցուցիչի հետ խառնած ալյուրի և շաղախել խմորը։
Հուշում․ Թթվասերի կամ մածունի հետ շատ ավելի լավ է օգտագործել սոդա՝ այն լավ կմարի կաթնամթերքը և թխվածքաբլիթները հիանալի կբարձրանան։
_Խմորը ծածկել և թողնել 10 րոպե։
_Եթե միջուկի համար պարզապես կաթնաշոռ եք վերցրել, ապա այն շաքարի փոշու և սպիտակուցի հետ խառնել մինչև հարթ լինի։
_Խմորը ալյուր ցանած սեղանի վրա գրտնակել մոտ 1 սմ հաստությամբ շերտով և շրջանակներ կտրատել։
_Միջուկը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ կամ կտրված անկյունով տոպրակի մեջ։
_Միջուկը ճզմել շրջանագծի կենտրոնում և խմորը բերել իրար վրա։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և շարել թխվածքաբլիթները, կարելի է վրան հարած դեղնուց քսել։
_Թխել 190 աստիճանով, մինչև ոսկեգույն դառնալը։
Պատրաստի թխվածքաբլիթների վրա ցանել շաքարի փոշի և մատուցել։
Թխվածքաբլիթները շատ համեղ են, փափուկ, խրթխրթան կեղևով։ Դուք կարող եք սա պատրաստել տոնական սեղանի համար:
Ի դեպ, կարող եք փոխել միջուկները և ամեն անգամ նոր նրբություն կունենաք։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ պեսոչնի պեչենի