Պարզ Նապոլեոն. Այնքան հեշտ է պատրաստվում և այնքան համեղ որ սեղանին երկար չի մնա

Պարզ Նապոլեոն ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պարզ Նապոլեոն տորթ թխելը կարող է շատ հեշտ լինել և այն կլինի զարմանալի է համով և ձեզ հաստատ դուր կգա:

Հանգստյան օրերին ես հաճախ եմ նման տորթ պատրաստում ընտանիքիս հետ թեյ խմելու համար: Բոլորն այն շատ են սիրում: Խմորը շատ հեշտ է պատրաստվում: Շերտերն արագորեն թխվում և նուրբ են: Իսկ համեղ կրեմն այս տորթին աստվածային համ է հաղորդում:

Պարզ Նապոլեոն

Պարզ Նապոլեոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ալյուր — 3 բաժակ

_աղ — 1 պտղունց

_ջուր (սառը) — 2 ⁄ 3 բաժակ

_կարագ — 250 գրամ

_քացախ — 1 ճաշի գդալ

Կրեմի համար

_կաթ — 1200 մլ

_ձվի դեղնուց — 5 հատ

_վանիլային շաքար — 1 թեյի գդալ

_400 գրամ շաքարավազ

_կոնյակ — 10 մլ

_ալյուր — 150 գր

Պարզ Նապոլեոն

Պարզ Նապոլեոն. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

_Կարագի վրա լցնել ալյուր և աղ, դանակով այն մանր կտրատել: Ստացված փշուրները լցնել խորը ամանի մեջ:

_Ջուրը և քացախը լցնել վրան և հունցել խմորը:

_Պատրաստի խմորը բաժանել 12 մասի: Այնուհետև թողնել սառնարանում մեկ ժամ:

_Աշխատանքային սեղանի վրա ցանել ալյուրով: Խմորը գրտնակել բարակ շերտով, ապա գրտնակի վրա փաթաթելով տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա:

_Խմորը պատառաքաղով մի քանի տեղից ծակել:

_Թխել Նապոլեոնի շերտերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մինչև պատրաստ լինի: Այսպես թխել բոլոր 12 շերտերը:

_Այժմ կրեմ պատրաստեք ամենահամեղ տորթի համար: Վերցնել մի փոքրիկ կաթսա: Կաթը լցնել դրա մեջ և հասցնել եռման:

_Առանձին ամանի մեջ լցնել ալյուր, շաքար, դեղնուցներ, վանիլին, ամեն ինչ լավ խառնել: Ավելացնել կոնյակ և նորից խառնել:

_Ստացված ձվի զանգվածը լցնել կաթի մեջ և խառնել: Այս պահից մարմանդ կրակի վրա եփել կրեմն այնքան, մինչև որ խտանա: Դրանից հետո կրեմը հանեք կրակից և թող ամբողջովին սառչի:

_Տորթի 11 շերտերին քսել սառեցված կրեմ՝ իրար վրա շարելով: Վերջին խմորի շերտը մանր փշրել և զարդարել տորթը ստացված փշրանքով:

Պարզ Նապոլեոն

Այս հմայիչ տնական տորթը, անկասկած, կզարմացնի ձեզ իր զարմանալի համով: Վայելեք ձեր թեյը հիանալի տրամադրությամբ:

Պարզ Նապոլեոնը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Շերտավոր խմորով Նապոլեոն

Խնդրում ենք Գնահատեք