Պարզ Նապոլեոն տորթ թխելը կարող է շատ հեշտ լինել և այն կլինի զարմանալի է համով և ձեզ հաստատ դուր կգա:
Հանգստյան օրերին ես հաճախ եմ նման տորթ պատրաստում ընտանիքիս հետ թեյ խմելու համար: Բոլորն այն շատ են սիրում: Խմորը շատ հեշտ է պատրաստվում: Շերտերն արագորեն թխվում և նուրբ են: Իսկ համեղ կրեմն այս տորթին աստվածային համ է հաղորդում:
Պարզ Նապոլեոն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ալյուր — 3 բաժակ
_աղ — 1 պտղունց
_ջուր (սառը) — 2 ⁄ 3 բաժակ
_կարագ — 250 գրամ
_քացախ — 1 ճաշի գդալ
Կրեմի համար
_կաթ — 1200 մլ
_ձվի դեղնուց — 5 հատ
_վանիլային շաքար — 1 թեյի գդալ
_400 գրամ շաքարավազ
_կոնյակ — 10 մլ
_ալյուր — 150 գր
Պարզ Նապոլեոն. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Կարագի վրա լցնել ալյուր և աղ, դանակով այն մանր կտրատել: Ստացված փշուրները լցնել խորը ամանի մեջ:
_Ջուրը և քացախը լցնել վրան և հունցել խմորը:
_Պատրաստի խմորը բաժանել 12 մասի: Այնուհետև թողնել սառնարանում մեկ ժամ:
_Աշխատանքային սեղանի վրա ցանել ալյուրով: Խմորը գրտնակել բարակ շերտով, ապա գրտնակի վրա փաթաթելով տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա:
_Խմորը պատառաքաղով մի քանի տեղից ծակել:
_Թխել Նապոլեոնի շերտերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մինչև պատրաստ լինի: Այսպես թխել բոլոր 12 շերտերը:
_Այժմ կրեմ պատրաստեք ամենահամեղ տորթի համար: Վերցնել մի փոքրիկ կաթսա: Կաթը լցնել դրա մեջ և հասցնել եռման:
_Առանձին ամանի մեջ լցնել ալյուր, շաքար, դեղնուցներ, վանիլին, ամեն ինչ լավ խառնել: Ավելացնել կոնյակ և նորից խառնել:
_Ստացված ձվի զանգվածը լցնել կաթի մեջ և խառնել: Այս պահից մարմանդ կրակի վրա եփել կրեմն այնքան, մինչև որ խտանա: Դրանից հետո կրեմը հանեք կրակից և թող ամբողջովին սառչի:
_Տորթի 11 շերտերին քսել սառեցված կրեմ՝ իրար վրա շարելով: Վերջին խմորի շերտը մանր փշրել և զարդարել տորթը ստացված փշրանքով:
Այս հմայիչ տնական տորթը, անկասկած, կզարմացնի ձեզ իր զարմանալի համով: Վայելեք ձեր թեյը հիանալի տրամադրությամբ:
Պարզ Նապոլեոնը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Շերտավոր խմորով Նապոլեոն