Պարզ տորթ. Չքնաղ տեսք ունեցող, անուշահամ քաղցրավենիք
Այս մանանայի բաղադրատոմսը ես վերցրի ընկերուհուցս և վերջերս միայն այն եմ օգտագործում:
Ամեն ինչ պատրաստվում է պարզ և արագ` պայմանավորված այն հանգամանքով, որ մենք կօգտագործենք միկրոալիքային վառարան:
Պարզ տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սպիտակաձավար 1 բաժակ
_Կեֆիր կամ կաթի սեր 1 բաժակ
_Ձու 2 հատ
_Շաքար 100 գ
_Ալյուր 120 գ
_Մի պտղունց աղ
_Կարագ 100 գ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
Պարզ տորթ .Պատրաստման եղանակը
_Սպիակաձավարը խառնել կեֆիրի հետ և թողնել 10 — 15 րոպե, որպեսզի այն ուռչի:
_Ավելացնել աղ, շաքար, ալյուր և խառնել: Լցնել վանիլինը:
_Լցնել հալված կարագը և խառնել:
_Սիլիկոնային կաղապարը յուղել կարագով և խմորը լցնել, հարթեցնել բահիկով:
_Այժմ միկրոալիքային վառարանը դնել 800 Վտ և թխել 9 րոպե:
Հուշում. Ստուգեք պատրաստ լինելը փայտիկով, և եթե պետք է՝ տորթը դրեք ևս մի քանի րոպե:
_Եթե միկրոալիքային վառարան չկա, ջեռոցում թխել 180 աստիճանով մոտ 30 — 35 րոպե:
_Զովացնել տորթը, կտրել երկու շերտի և պատրաստել թթվասերով կամ սերուցքով կրեմ` շաքարի փոշիով:
_Պետք է նաև կողքերին կրեմ քսել, վերևով, տորթի վրա շաղ տալ ընկույզ կամ ցանկացած քաղցր հավելում:
Տորթը ստացվում է փափուկ, նուրբ, քնքուշ և շատ համեղ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Էսկիմո