Պարզ և համեղ թխվածքաբլիթներ, որոնք պատրաստելը բոլորովին բարդ չէ:
Եկեք այսօր պատրաստենք պարզ և համեղ թխվածքաբլիթներ, որոնք կլրացնեն ձեր ամենօրյա սուրճի սեղանը: Դրանք շատ նրբահամ են, քնքուշ և բերանում հալչող:
Այնպես որ եկեք տեսնենք, թե ինչպես կարելի է սովորական խմորով յուրատեսակ թխվածքաբլիթներ պատրաստել: Դրանց ձևը հաստատ ձեզ կզարմացնի, բայց մեզ պետք է ընդամենը պատառաքաղ օգտագործել:
Պարզ և համեղ թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_100 գրամ չամիչ
_100 գրամ ընկույզ
_200 գրամ կարագ
_100 մլ բուսական յուղ
_100 գրամ շաքար
_1 ձու
_1 ճաշի գդալ թթվասեր կամ մածուն
_ալյուր — 3 բաժակ
_վանիլին — 1 թեյի գդալ
Պարզ և համեղ թխվածքաբլիթներ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
_Նախապես թրջել չամիչը, ապա ջուրը քամել:
_Խառնել ընկույզն ու չամիչը բլենդերի մեջ մինչև համասեռ զանգված դառնա:
_Կարագը խառնել շաքարի, բուսական յուղի, ձվի և մածունի հետ:
_Այնուհետև ավելացրեք 3 բաժակ ալյուր և 1 թեյի գդալ վանիլին: Ալյուրն անպայման մաղել:
_Հունցել փափուկ խմոր, այն փոքր գնդիկների բաժանել ընկույզի չափով:
_Ընկույզով ու չամիչով լցոնը նույնպես բաժանել նույնքան մասերի, բայց դրանք պետք է զգալիորեն փոքր լինեն:
_Ծածկել տապակը յուղաթղթով:
_Վերցնել մի կտոր խմոր և պատառաքաղ: Այս կտոր խմորը տարածեք պատառաքաղի ատամների վրա:
_Վրան դնել լցոնը և ոլորել այն, զգուշորեն հավաքելով խմորը: Արդյունքում պետք է ստացվեն գեղեցիկ շերտով գլանիկներ: Այսպես կրկնել բոլոր բլիթների հետ:
_Թխվածքաբլիթները շարել յուղաթղթով ծածկված տապակի վրա:
_Թխել 180-200 աստիճանի տակ 35-40 րոպե:
_Պատրաստի բլիթների վրա ցանել շաքարի փոշի: Ստացվում են շատ փափուկ և քնքուշ:
Պարզ և համեղ թխվածքաբլիթները պատրաստ են, կարող եք մատուցել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թխվածքաբլիթների պատրաստման մի այլ տարբերակի ծանոթացեք այս տեսանյութում.