Շատ հաջող և ունիվերսալ Պիրոգ ելակով և խնձորով, որը հիանալի համադրվում է տարբեր միջուկների, թարմ հատապտուղների և մրգերի հետ։
Պիրոգ ելակով և խնձորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 100 գր
_Շաքարավազ 130 գր
_Ձու 2 հատ
_Թթվասեր 250 գր
_Ալյուր 230 գր
_Վանիլին մի պտղունց
_Մի պտղունց աղ
_Փխրեցուցիչ 15 գր
Լցոնի համար
_Հաղարջի մուրաբա կամ հատապտուղներ և մրգեր՝ ըստ ճաշակի
Միջուկի համար
_Ալյուր 120 գր
_Ձու 1 հատ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Կարագ 30 գր
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
Պիրոգ ելակով և խնձորով. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն, թթվասերը, շաքարավազն ու հալեցրած կարագը խառնել, զանգվածը հարել, մինչև հարթ լինի։
_Ավելացնել վանիլինը, աղը և խառնել։
_Ալյուրը մաղել և խառնել փխրեցուցիչի հետ, լցնել զանգվածի մեջ և ստանալ թանձր խմոր։
_Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, լցնել խմորը և հարթեցնել։
_Վրան տարածել մուրաբան կամ թարմ, սառեցված հատապտուղներ, մրգի կտորներ, խնձորի խորանարդիկներ:
_Որքան շատ լցնեք տարբեր մրգեր, այնքան ավելի համեղ կլինի։
_Միջուկի համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և լցնել լցոնի շերտի վրա։
Հուշում. Դուք կարող եք միջուկը փոխարինել փշրանքներով՝ խառնելով ալյուրը, կարագը և շաքարավազը:
_Թխել 190 աստիճանով մոտ 45 րոպե, պատրաստ լինելը ստուգել փայտիկով։
Ստացվում է եթերային, խոնավ, շատ բուրավետ և գեղեցիկ, այն կարող եք պատրաստել անմիջապես հյուրերի ժամանումից առաջ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով բիսկվիթ