Ջեմով թխվածքաբլիթներ. Հիանալի աղանդեր է կամ թեյի արարողության հավելում:
Սա համեղ քաղցր խմորեղեն է, որը կարող է պատրաստվել տարբեր համերով: Ամեն ինչ կախված է ձեր նախասիրություններից:
Թխվածքաբլիթները միշտ չէ, որ ծառայել են որպես աղանդեր: 17-րդ դարում խմորեղենի այս տեսակը ստեղծվել է որպես ալկոհոլային խմիչքների հավելում։ Ամենից հաճախ թխվածքաբլիթները օգտագործում էին շամպայնի կամ գինու հետ։
Որոշ աղբյուրների համաձայն, այդ ժամանակ թխվածքաբլիթների վրա արվել են ազնվականների և բարձրագույն ազնվականների զինանշանների փորագրություններ։ Կենացը ասելիս թխվածքաբլիթները թաթախում էին ալկոհոլային խմիչքի մեջ և գովաբանում արքային։
Այժմ մենք սովորական ենք ընկալում թխվածքաբլիթները։ Դրանք պարզ, բայց համեղ աղանդեր են բոլորի համար։
Ջեմով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ
_ հավի ձու — 1 հատ
_ աղ — մի պտղունց
_ շաքարավազ — 50 գ
_ ջեմ — 2 ճաշի գդալ
_ կարագ — 90 գ
_ սպիտակաձավար — 1 թեյի գդալ
_ կաթ — 50 մլ
_ ալյուր — 250 գ
_ վանիլային շաքար — 1 թեյի գդալ
_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
Ջեմով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Մի ամանի մեջ միացնել ձվերը վանիլային և սովորական շաքարավազի հետ, հարել մինչև հատիկներն լուծվեն։
_ Այնուհետեւ ձվի զանգվածին աղ անել, ավելացնել կարագը և լավ խառնել։
_ Ձվից ու կարագից շիլա ստանալուց հետո խառնուրդի մեջ լցնել կաթը, շարունակել հարել մինչև հարթ լինի։
_ Փխրեցուցիչի հետ խառնած ալյուրը մաղել զանգվածի մեջ, հունցել առաձգական, ոչ կպչուն խմորը։
_ Սպիտակաձավարը լցնել ջեմի մեջ, խառնել բաղադրիչները։
_ Խմորը գրտնակել 1-2 մմ հաստությամբ շերտով, 5×5 սմ չափի քառակուսիներ կտրել:
_ Յուրաքանչյուր քառակուսու մի ծայրը պետք է ամրացնել հակառակ կողմին, ստանալ եռանկյուններ։
_ Միավորել եռանկյունու երկու ամենահեռավոր անկյունները, ձևավորել կոկոնի նման մի բան:
_ Բոլոր խմորային կոկոնները շարել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։
_ Յուրաքանչյուր կոկոնի ծոցում ջեմ լցնել։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Թխել թխվածքաբլիթները առավելագույնը 20 րոպե:
Չմոռանաք թխվածքաբլիթներին ցանել շաքարի փոշի։ Խնձորի կամ ծիրանի ջեմը կատարյալ է բաղադրատոմսի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ