Շատերը սիրում են Ռաֆաելլո ռուլետ: Դասական տորթը թանկ է, իսկ էժանագին անալոգները, որպես կանոն, համով չեն:
Այնպես որ արժե Ռաֆաելլո տորթի նման ռուլետ պատրաստել։ Այն պատրաստվելու է հասանելի մթերքներից և հնարավորինս պարզ ցանկացած տնային տնտեսուհու համար։
Ռաֆաելլո ռուլետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 6 հատ
_Փխրեցուցիչ 5 գր
_Շաքարավազ 140 գր
_Ալյուր 90 գր
_Բուսական յուղ 40 մլ
_Աղ 1/4 թեյի գդալ
_Կաթ 300 մլ
_Խտացրած կաթ 150 գր
_Կոկոսի փաթիլներ 80 գր
_Կարագ 100 գր
_Վանիլին մի պտղունց
_Օսլա 40 գր
Ռաֆաելլո ռուլետ. Պատրաստման եղանակը
_Առանձին ամանի մեջ կոտրել 2 ձուն, 50 գրամ շաքարավազը, վանիլինն ու օսլան, խառնել, մինչև հարթվի։
_Խառնուրդի մեջ մաս-մաս լցնել կաթը ու միևնույն ժամանակ հարել խառնիչով։
_Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ, եփել միջին ջերմության վրա՝ անընդհատ հարելով մինչև թանձրանալը։
_Երբ կրեմը թանձրանա, կրակն անջատել և մեկ րոպե հարել։
_Կոկոսի փաթիլները լցնել տաք կրեմի մեջ, խառնել և ծածկել թաղանթով։
_Գոլ վիճակի կարագը հարել խտացրած կաթի հետ, ավելացնել կրեմի հիմնական մասը։
_Հարել կարագը մինչև հարթվի:
_Առանձին խառնել ձվերը, աղն ու շաքարավազը, հարել հարիչով, մինչև փրփրի։
_Ձվի խառնուրդին ավելացնել արևածաղկի ձեթը, խառնել։
_Փխրեցուցիչը լցնել ալյուրի մեջ և լցնել ձվի զանգվածի մեջ մասերով՝ բահիկով խառնելով։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, լցնել խմորը։
_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, թխել 15-20 րոպե։
_Պատրաստի թխվածքաբլիթը դնել յուղաթղթի վրա։
_Թխվածքաբլիթի մակերեսին քսել կրեմը և տաք շերտը փաթաթել ռուլետաձև։
_Ռուլետը դնել սառնարանը մի քանի ժամով, երբ աղանդերը խոնավանա, վրան զարդարել մնացած կրեմով և կոկոսի փաթիլներով:
Պատրաստի ռուլետը պահել սառը տեղում, որպեսզի կրեմը չհալվի։
Գեղեցկության համար կարելի է աղանդերը զարդարել հատապտուղներով կամ մրգերով, օգտագործել հրուշակեղենի բազմագույն կոնֆետիկներ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ռուլետ 3 բաղադրիչից