Ռիգայի տորթ թավայի մեջ. Անուշաբույր, շոկոլադե քաղցրավենիք: Երկար ժամանակ է, որ տորթեր չեմ գնում խանութներից, որովհետև չեմ ուզում վտանգել ընտանիքիս առողջությունը՝ հաշվի առնելով, թե որքան արհեստական հավելանյութ են օգտագործում ժամանակակից աղանդերներում: Մանավանդ, որ կարող եմ ինքս պատրաստել ավելի մաքուր ու վստահելի մթերքներով:
Չզարմանաք, բայց ես բոլոր աղանդերներին կակաո եմ ավելացնում: Անգամ մեղրով տորթը չի փչանա այս բաղադրիչի հետ: Այո, ես շոկոլադից կախվածություն ունեմ, և ընտանիքս նույն ճաշակն ունի: Մի բան էլ կա, ես չեմ սիրում ժամանակատար խմորեղեններ պատրաստել: Հետեւաբար, այս տորթը հաճախակի է մեր տոնական սեղաններին հայտնվում:
Ռիգայի տորթ թավայի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարագ 120 գ
- Շաքարավազ 150 գ
- Սոդա 1 թեյի գդալ
- Ձու 2 հատ
- Ցորենի ալյուր 220 գ
- Կակաոյի փոշի 6 ճաշի գդալ
- Աղ 1 պտղունց
- Թթվասեր 600 գ
- Շաքարի փոշի 6 ճաշի գդալ
- Սև շոկոլադ 200 գր
Ռիգայի տորթ թավայի մեջ. Պատրաստման եղանակը
- Առաջին քայլը շոկոլադե խմոր պատրաստելն է: Ալյուրը մաղել խորը ամանի մեջ, ավելացնել 4 ճաշի գդալ կակաո և մի պտղունց աղ: Խառնել, հարել: Հալեցնել կարագը առանձին կաթսայի մեջ, ապա կարագին ավելացնել շաքար:
- Խառնելով տաքացնել այնքան ժամանակ, մինչև շաքարը լուծվի: Դրանից հետո խառնուրդը եռացնել և ավելացրեք խմորի սոդան, խառնել : Զանգվածը պետք է թեթևանա և ավելանա ծավալով:
- Անջատեք կրակը, խառնուրդը տեղափոխել ամանի մեջ և սառեցնել մոտ 50 աստիճան: Խառնելով սիլիկոնային բահիկով՝ ավելացնել ձուն խառնուրդին: Հարել մինչեւ հարթ զանգված ստացվի: Հետո ավելացնել երկրորդ ձուն և կրկնել գործընթացը:
- Կակաոյի և ալյուրի չոր խառնուրդի երրորդ մասն ավելացնել զանգվածին:
- Խառնել, հարել: Ավելացնել խառնուրդի ևս 1/3-ը, խառնել բահիկով: Մնացած չոր խառնուրդը ավելացնելուց հետո պետք է ստացվի կպչուն առաձգական խմոր:
- Այժմ աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել, խմորը տեղափոխել վրան: Մի փոքր ալյուր ցանել դրա ու ձեռքերի վրա: Խմորը երշիկի նման ձևավորել կես մետր երկարությամբ:
- Երշիկը բաժանել 12 հավասար կտորների: Տափակացնել դրանք մեկ առ մեկ ուղղանկյունների ձևով՝ 12 X 8 սմ չափի ուղղանկյունների: Խմորի շերտը պետք է լինի մոտ 4 մմ հաստությամբ: Շերտերը թխել չոր տապակի մեջ թույլ կրակի վրա: Յուրաքանչյուր կողմը կտևի 3-4 րոպե:
- Պատրաստի շերտերը շարել սառչելու մետաղյա ցանցի վրա: Դրանից հետո կտրեք խմորի եզրերը, որ բոլորը հավասար ու հարթ լինեն: Յուրաքանչյուր ուղղանկյուն կտրել երկայնքով, կստացվի 24 բարակ շերտ: Փշուրները կօգտագործվեն զարդարման համար:
- Այժմ պատրաստենք կրեմը: Մուգ շոկոլադը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում: 20% յուղայնությամբ թթվասերին ավելացնել շաքարի փոշի: Խառնել հարմարանքով մինչև ամբողջությամբ լուծվի: Մաղով անցկացրեք 2 ճաշի գդալ կակաոյի փոշի: Կրկին խառնել: Այժմ երեք փուլով զանգվածին ավելացրեք հալված շոկոլադը, որ սենյակային ջերմաստիճանի է հասել: Խառնել, հարել:
- 3 ճաշի գդալ պատրաստի կրեմը լցնել ամանի մեջ և դնել սառնարանում: Այդ ընթացքում սկսեք հավաքել տորթը: Առաջին շերտը դնել ափսեի վրա: Վրա դնել բացվող ձևաման, որը պետք է պատել սննդային թաղանթով: Շերտի վրա քսել կրեմ, դնել հաջորդ շերտը և այսպես շարունակել մինչև բաղադրիչների սպառումը: Կրեմի շերտը պետք է լինի վերջինը:
- Դրանից հետո ծածկեք տորթը պլաստիկ թաղանթով և դնել սառնարանում ամբողջ գիշեր: Պատրաստի աղանդերը հանել ձևամանից և հեռացնել թաղանթը: Այժմ տորթի կողքերը պատել նախապես առանձնացված կրեմով: Խմորի մնացորդներից փշրանքներ պատրաստել: Զարդարել Ռիգայի տորթը դրանով այնպես, ինչպես ձեզ դուր է գալիս:
Մատուցելուց առաջ խորհուրդ ենք տալիս խմորեղենը դնել սառնարանում ևս կես ժամ: Սա թույլ կտա վերին շերտի կրեմը բավականաչափ ամրանա և փշրանքները լավ կպահվեն: Ձմռանը կարելի է զարդարել նարնջի կտորներով, իսկ ամռանը՝ ելակով:
Ռիգայի տորթը թավայի մեջ պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փխրուն, համեղ տորթի բաղադրատոմս