Ռոմով տորթ. Մեր ժամանակներում շատ ավելի հաճախ է ցանկություն առաջանում վերհիշել մեր մանկության սիրելի համերը

Ռոմով տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Եթե ​​ցանկանում եք համտեսել խորհրդային տարիներին հայտնի Ռոմով տորթ, ապա այն պետք է ինքներդ թխեք։

Շատ կարկանդակներ, որոնք նախկինում ամենուր էին հանդիպում, այժմ անհնար է գտնել։

Այս տեսակի հրուշակեղենի հանրաճանաչությունը նվազել է, քանի որ հայտնվել են բազում այլ խմորեղեններ: Սակայն դա չի նշանակում, որ այս կարկանդակները դրանց զիջում են որևէ իմաստով։

Ռոմով տորթ

Ռոմով տորթ. Բաղադրիչներ

_ալյուր — 370 գ

_ռոմի էություն — 4 կաթիլ

_շաքարավազ — 170 գ

_խտացրած կաթ — 150 մլ

_վանիլային շաքար — 10 գ

_կարագ — 230 գ

_աղ — մի պտղունց

_ջուր — 260 մլ

_չոր խմորիչ — 5 գ

_ձու — հատ

Ռոմով տորթ Ռոմով տորթ

Ռոմով տորթ. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրի մեջ լցնել վանիլային ու սովորական շաքարավազը (90 գրամ), աղը։ Խառնել սորուն մթերքները և մեջտեղում ստեղծել փոքրիկ փոսիկ։

_Առանձին ամանի մեջ 170 մլ տաք ջուրը խառնել խմորիչի հետ, հեղուկը լցնել փոսի մեջ։ Դրա վրա կոտրել ձուն, հունցել խմորը, զանգվածը հավաքելով։

_5 րոպեի ընթացքում խմորը մի քանի անգամ ձգել և ծալել, որպեսզի այն հարթ և միատարր լինի։

_Խմորին ավելացնել 40 գրամ տաք կարագ, շարունակել հունցել այնքան, մինչև դադարի կպչուն լինել։

_Ամանը յուղել բուսական յուղով, խմորը թողնել դրա մեջ 20 րոպե՝ տաք տեղում։

_Այնուհետև հունցել խմորը, ձևավորել բուլկի և թողնել 40 րոպե նույն պայմաններում։

_Դրանից հետո պետք է թխելու ամանը (տրամագիծը 24 սմ) ծածկել յուղաթղթով, խմորը դնել մեջը՝ լավ տարածելով մակերեսին։

_Խմորը ձևամանի մեջ պետք է մեկ ժամ թողնել թաղանթով ծածկված։

_Տորթը թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 35 րոպե, թողնել ձևամանի մեջ մի փոքր սառչի։

_Բիսկվիթը կտրել հորիզոնական, երկու միանման շերտեր։

_Կաթսայի մեջ խառնել 80 գրամ շաքարավազն ու 90 մլ ջուրը, միջին ջերմության վրա հեղուկի մեջ հալեցնել շաքարը անընդհատ խառնելով օշարակը, իսկ եփելուց հետո հովացնել։

_Կարագը հարել մինչև փարթամանա, վրան ավելացնել խտացրած կաթը։ Կրեմին ավելացնել երկու կաթիլ ռոմի էսենցիա, բաղադրիչները հարիչով լավ հարել։

_Օշարակին նույնպես ավելացնել 2 կաթիլ էսենցիա, ներքևի շերտը խոնավեցնել հեղուկի 2/3-ով։

_Մակերեսին քսել կրեմ, ծածկել երկրորդ խոնավեցրած շերտով։

Ռոմով տորթ Ռոմով տորթ

Ռոմով տորթը մեկ ժամով դնել սառնարանում, իսկ հետո վրան շաքարի փոշի ցանել։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Թափանցիկ լիմոնով տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք