Նման փափուկ ու եթերային ռուլետ շատ արագ կպատրաստեք։
Որպես քսուք կարող եք վերցնել ցանկացած ջեմ, մուրաբա կամ կրեմ պատրաստել։
Ռուլետ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ձու 3 հատ
_Ալյուր 100 գր
_Կարագ 2 ճաշի գդալ
_Կաթ 1/4 բաժակ
_Օսլա 40 գր
_Շաքարավազ 2/3 բաժակ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Աղ 1/4 թեյի գդալ
Պատրաստման եղանակը
_Որպես միջուկ՝ կրեմ վերցնել ըստ ճաշակի։
_Կաթը տաքացնել, խառնել կարագի հետ։ Երբ զանգվածը սկսում է եռալ, վերցնել կրակից։
_Ձուն խառնել շաքարավազի հետ և հարել, մինչև փարթամ ու թանձր զանգված ստացվի:
_Հարման գործընթացը պետք է լինի առնվազն 10 րոպե։
_Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի կամ սոդայի հետ, մաղել և մաս-մաս լցնել խմորի մեջ, բահիկով զգուշորեն, ներքևից՝ վերև խառնել։
_Խմորի մեջ լցնել սառած ու թանձրացած կաթնային զանգվածը և շաղախել խմորը մինչև հարթվի։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և լցնել խմորը՝ հավասարաչափ տարածելով։
_Ջեռոցը տաքացնել 190 աստիճանով և թխել մոտ 15 րոպե։
_Թխվածքաբլիթը հանել, յուղաթուղթը հեռացնել, հովացնել ու միջուկը քսելուց հետո փաթաթել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ռուլետ 3 բաղադրիչից Աշխարհի ամենահեշտ բաղադրատոմսը