Տնական սալորաչրով տորթ պատրաստում են շատ ընտանիքներում, ուստի շատերն այն իրավամբ համարում են «իրենցը»։ Թվում էր, թե առանձնահատուկ բան պետք չէ. թխվածքաբլիթներ և թթվասեր: Այնուամենայնիվ, ընկույզի և սալորաչրի հետ միասին ամեն ինչ այնքան համեղ է ստացվում։
Դե ինչ, ժամանակն է պարզել, թե ինչպես են պատրաստում այս աղանդերը:
Ուշադիր հետևեք բաղադրատոմսին և վստահ եղեք, որ ձեր երեխաներին կհիացնի սալորով պատրաստված տորթը:
Սալորաչրով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Կրեմի համար
_Կարագ 200 գր
_Թթվասեր 30% 500 գր
_Շաքարավազ 75 գր
_Սալորաչիր 500 գր
_Ընկույզ 200 գր
Խմորի համար
_Կարագ 200 գր
_Դեղնուցներ 3 հատ
_Շաքարավազ 300 գր
_Թթվասեր 20% 50 գր
_Ալյուր 360 գր
_Փխրեցուցիչ 10 գր
Ձևավորման համար
_Սալորաչիր 60 գր
_Ընկույզ 30 գր
_Վաֆլիի փշուր՝ ըստ ճաշակի
Սալորաչրով տորթ. Պատրաստման եղանակը
_Կարագը կտրատել փոքր խորանարդիկներով և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե։
_Տարայի մեջ հարել դեղնուցները շաքարավազի հետ, մինչև համասեռ զանգված ստացվի։
_Ավելացնել թթվասեր և փափուկ կարագ, կրկին հարել։ Այնուհետև ալյուրը փխրեցուցիչով մաղել, խմորը հունցել և բաժանել 5 մասի։
_Խմորի յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել 22-26 սմ տրամագծով կլոր բարակ շերտով, թխվածքի շերտերը թխել ջեռոցի տապակի վրա 3-4 րոպե՝ 180°C ջերմաստիճանում։
_Թողնել սառչեն թխված շերտերը։
_Կարագը կտրատել փոքր խորանարդիկներով և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե։ Հարել թթվասերը շաքարի փոշիով, մինչև փարթամանա:
_Ավելացնել փափուկ կարագը և հարել կրեմը 5 րոպե։ Սալորաչիրը լավ լվանալ և մանր կտրատել։
_Ընկույզը մանրացնել, կրեմի մեջ ավելացնել սալորաչիրն ու ընկույզը, լավ խառնել։
_Սառեցված շերտերին քսել կրեմը և դնել իրար վրա։ Տորթի վերևն ու կողքերը նույնպես քսել կրեմով, ցանել վաֆլիի փշրանքներով, զարդարել սալորաչրով և ընկույզով։
_Դնել սառնարանում 2 ժամ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Սպարտակ