Սալորաչրով տորթ. Փափուկ, անուշաբույր քաղցրավենիք

Սալորաչրով տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տնական սալորաչրով տորթ պատրաստում են շատ ընտանիքներում, ուստի շատերն այն իրավամբ համարում են «իրենցը»։ Թվում էր, թե առանձնահատուկ բան պետք չէ. թխվածքաբլիթներ և թթվասեր: Այնուամենայնիվ, ընկույզի և սալորաչրի հետ միասին ամեն ինչ այնքան համեղ է ստացվում։

Դե ինչ, ժամանակն է պարզել, թե ինչպես են պատրաստում այս աղանդերը:

Ուշադիր հետևեք բաղադրատոմսին և վստահ եղեք, որ ձեր երեխաներին կհիացնի սալորով պատրաստված տորթը:

Սալորաչրով տորթ

Սալորաչրով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Կրեմի համար

_Կարագ 200 գր

_Թթվասեր 30% 500 գր

_Շաքարավազ 75 գր

_Սալորաչիր 500 գր

_Ընկույզ 200 գր

Խմորի համար

_Կարագ 200 գր

_Դեղնուցներ 3 հատ

_Շաքարավազ 300 գր

_Թթվասեր 20% 50 գր

_Ալյուր 360 գր

_Փխրեցուցիչ 10 գր

Ձևավորման համար

_Սալորաչիր  60 գր

_Ընկույզ  30 գր

_Վաֆլիի փշուր՝  ըստ ճաշակի

Սալորաչրով տորթ

Սալորաչրով տորթ. Պատրաստման եղանակը

_Կարագը կտրատել փոքր խորանարդիկներով և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե։

_Տարայի մեջ հարել դեղնուցները շաքարավազի հետ, մինչև համասեռ զանգված ստացվի։

_Ավելացնել թթվասեր և փափուկ կարագ, կրկին հարել։ Այնուհետև ալյուրը փխրեցուցիչով մաղել, խմորը հունցել և բաժանել 5 մասի։

_Խմորի յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել 22-26 սմ տրամագծով կլոր բարակ շերտով, թխվածքի շերտերը թխել ջեռոցի տապակի վրա 3-4 րոպե՝ 180°C ջերմաստիճանում։

_Թողնել սառչեն թխված շերտերը։

_Կարագը կտրատել փոքր խորանարդիկներով և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե։ Հարել թթվասերը շաքարի փոշիով, մինչև փարթամանա:

_Ավելացնել փափուկ կարագը և հարել կրեմը 5 րոպե։ Սալորաչիրը լավ լվանալ և մանր կտրատել։

_Ընկույզը մանրացնել, կրեմի մեջ ավելացնել սալորաչիրն ու ընկույզը, լավ խառնել։

_Սառեցված շերտերին քսել կրեմը և դնել իրար վրա։ Տորթի վերևն ու կողքերը նույնպես քսել կրեմով, ցանել վաֆլիի փշրանքներով, զարդարել սալորաչրով և ընկույզով։

_Դնել սառնարանում 2 ժամ։

Սալորաչրով տորթ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Սպարտակ

Խնդրում ենք Գնահատեք