Այս տարի մենք ունենք սալորի շատ լավ բերք, և ես որոշեցի պատրաստել սալորի լիկյոր:
Եթե դուք ունեք փափուկ սալոր, ապա նույնիսկ կարիք չկա չարչարվել և կորիզները հանել:
Եթե ձեզ անհրաժեշտ է զովացուցիչ ըմպելիք, ապա մեկ լիտր օղին բավական կլինի, բայց եթե ցանկանում եք ավելի թունդ լիկյոր ստանալ, ապա օղու քանակը կարող է ավելացվել:
Սալորի լիկյոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սալոր — 1 կգ
_Շաքարավազ — 1 կգ
_Ջուր — 2 լ
_Կիտրոնաթթու — 2 թեյի գդալ
_Օղի — 1-1,2 լ
_Բալի ճյուղեր — 6-8 հատ
Արդյունքը` 3,7 լ
Սալորի լիկյոր. Պատրաստման եղանակը
_Սալորը լավ լվանալ, կիսել, հեռացնել կորիզները: Եթե սալորը շատ փափուկ է, պարզապես լվացեք դրանք:
_Սալորը լցնել առնվազն 4 լիտր տարողությամբ կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել շաքարավազը:
_Մանրակրկիտ լվանալ բալի ճյուղերը: Ավելի լավ է ճյուղեր վերցնել ավտոճանապարհներից հեռու գտնվող այգու ծառից: Կարող եք օգտագործել ճյուղերը տերևներով կամ առանց դրա: Դրեք դրանք կաթսայի մեջ և լցրեք 2 լիտր մաքուր ջուր:
_Կաթսան դնել կրակի վրա, հասցնել եռման և եփել 10 րոպե: Այնուհետև անջատել կրակը և թող սառչի փակ կափարիչի տակ: Սառչելուց հետո ճյուղերը հանեք և դեն նետեք, դրանք այլևս անհրաժեշտ չեն լինի:
_Հյութը մաղի միջոցով քամել մեկ այլ նման կաթսայի մեջ: Սալորը կարելի է ուտել կամ դեն նետել:
_Հյութով կաթսայի մեջ ավելացնել կիտրոնաթթու և լցնել օղին, խառնել գդալով:
_Լցնել լիկյորը մաքուր լվացված, չոր շշերի մեջ և դնել մութ տեղում:
Տնական սալորով լիկյորը կարելի է մատուցել տոնական սեղանին, այն հեշտությամբ կարող է մրցել խանութի խմիչքների հետ:
Պետք է պահել լիկյորը մութ տեղում, որպեսզի այն պահպանի իր գեղեցիկ գույնը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական լիմոնադ կամ կոկտեյլ