Սալորի լիկյոր. Եթե ունեք թթու սալոր և սովորական օղի, ապա պատրաստեք այս հրաշքը  

Սալորի լիկյոր ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Այս տարի մենք ունենք սալորի շատ լավ բերք, և ես որոշեցի պատրաստել սալորի լիկյոր:

Եթե ​​դուք ունեք փափուկ սալոր, ապա նույնիսկ կարիք չկա չարչարվել և կորիզները հանել:

Եթե ​​ձեզ անհրաժեշտ է զովացուցիչ ըմպելիք, ապա մեկ լիտր օղին բավական կլինի, բայց եթե ցանկանում եք ավելի թունդ լիկյոր ստանալ, ապա օղու քանակը կարող է ավելացվել:

Սալորի լիկյոր

Սալորի լիկյոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Սալոր — 1 կգ

_Շաքարավազ — 1 կգ

_Ջուր — 2 լ

_Կիտրոնաթթու — 2 թեյի գդալ

_Օղի — 1-1,2 լ

_Բալի ճյուղեր — 6-8 հատ

Արդյունքը` 3,7 լ

Սալորի լիկյոր

Սալորի լիկյոր. Պատրաստման եղանակը

_Սալորը լավ լվանալ, կիսել, հեռացնել կորիզները: Եթե ​​սալորը շատ փափուկ է, պարզապես լվացեք դրանք:

_Սալորը լցնել առնվազն 4 լիտր տարողությամբ կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել շաքարավազը:

_Մանրակրկիտ լվանալ բալի ճյուղերը: Ավելի լավ է ճյուղեր վերցնել ավտոճանապարհներից հեռու գտնվող այգու ծառից: Կարող եք օգտագործել ճյուղերը տերևներով կամ առանց դրա: Դրեք դրանք կաթսայի մեջ և լցրեք 2 լիտր մաքուր ջուր:

Սալորի լիկյոր

_Կաթսան դնել կրակի վրա, հասցնել եռման և եփել 10 րոպե: Այնուհետև անջատել կրակը և թող սառչի փակ կափարիչի տակ: Սառչելուց հետո ճյուղերը հանեք և դեն նետեք, դրանք այլևս անհրաժեշտ չեն լինի:

Սալորի լիկյոր

_Հյութը մաղի միջոցով քամել մեկ այլ նման կաթսայի մեջ: Սալորը կարելի է ուտել կամ դեն նետել:

_Հյութով կաթսայի մեջ ավելացնել կիտրոնաթթու և լցնել օղին, խառնել գդալով:

_Լցնել լիկյորը մաքուր լվացված, չոր շշերի մեջ և դնել մութ տեղում:

Սալորի լիկյոր

Տնական սալորով լիկյորը կարելի է մատուցել տոնական սեղանին, այն հեշտությամբ կարող է մրցել խանութի խմիչքների հետ:

Պետք է պահել լիկյորը մութ տեղում, որպեսզի այն պահպանի իր գեղեցիկ գույնը:
Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տնական լիմոնադ կամ կոկտեյլ

Խնդրում ենք Գնահատեք