Սալորի ջեմ՝ Լեկվար. Բնական և համեղ այս ջեմը հաճելի կլինի թեյի հետ
Ավանդական Անդրկարպատյան խիտ սալորի ջեմ` առանց շաքարի: Տարածաշրջանում այն սիրված միջուկ է տարբեր քաղցր խմորեղենների, այդ թվում՝ ֆիրմային կիֆլիկների համար: Լեկվարը մի քանի օր եփում են բաց կրակի վրա՝ հսկայական պղնձե կաթսաներում: Հետևաբար, եթե ձեզ անհրաժեշտ է «օգտագործել» սալորի մեծ բերք, ձմռան համար պատրաստեք այս ջեմը:
Բաղադրատոմսը շատ պարզ է և չի պահանջում հատուկ խոհարարական հմտություններ: Այնուամենայնիվ, հիշեք, որ պատրաստման գործընթացը բավականին ժամանակատար է, թեև ոչ աշխատատար: Բայց, երբ համտեսեք այս թանձր ջեմը, կհասկանաք, որ ժամանակն իզուր չի ծախսվել: Այս բաղադրիչները նախատեսված են մեկ 0,5 լիտրանոց տարայի համար:
Սալորի ջեմ՝ Լեկվար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Սալոր 3 կգ
Սալորի ջեմ՝ Լեկվար. Պատրաստման եղանակը
_Սալորը լավ լվանալ և կորիզները հանել: Կտրել պտուղը երկու մասի:
_Մաքրված սալորը լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ: Անընդհատ խառնելով, թույլ կրակի վրա եռացնել,
_Այժմ թուլացնել կրակը և շարունակել եփել, անընդհատ խառնելով՝ 20 րոպե:
_Վերցնել կաթսան կրակից և թողնել եփուկը հանգստանա մոտ մեկ օր:
_Կրկնել այս պրոցեսը 5 օր: Երբ ջեմը չի ընկնում շրջված գդալից՝ այն պատրաստ է:
Այս ջեմը հատկապես լավ է նախաճաշի ժամանակ: Պարզապես պատկերացրեք՝ կարագ քսած սպիտակ հաց, իսկ վրան՝ հաստ սալորի ջեմ ամառվա բույրով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թափանցիկ, ծիրանի կոնֆիտյուր