Սալորի ջեմ. Այս համեղ թթու-քաղցր պահածոն շատ լավ կլինի ունենալ պահոցում: Ջեմը կարող է կիրառվել տարբեր իրավիճակներում, թե որպես բուտերբրոդի, թե կարկանդակների, կամ թխվածքաբլիթների պատրաստման համար:
Սալորի ջեմը անպայման դուր կգա բոլոր քաղցրասերներին: Ի դեպ, ուշադրություն դարձրեք, թե ինչ սորտի սալոր է հանդիպել, որ կարողանաք ջեմի համար շաքարի քանակությունը կարգավորել: Եթե ունեք թթու սալոր, ապա ձեզ հարկավոր կլինի մի փոքր ավելի շատ շաքար:
Սալորի ջեմ. Բաղադրությունը
- Սալոր 1 կգ
- Շաքար 0,7 կգ
Սալորի ջեմ. Պատրաստման եղանակը
- Սալորի ջեմ պատրաստելուց առաջ մենք ստիպված կլինենք մի փոքր ջանքեր գործադրել: Լվանալ սալորները և սերմերը հանել ցանկացած հարմար եղանակով: Այս գործընթացն ավարտվելուց հետո մնացած ամեն ինչ հարթ կգնա: Սալորները տեղափոխել պատրաստման ամանի մեջ (կարելի է վերցնել էմալապատ ամանի) և դրանց վրա լցնել շաքար:
- Ամանի մեջ ամեն ինչ այս ձևով թողնում ենք հինգ ժամ կամ ավելի լավ է՝ ամբողջ գիշեր: Այս ընթացքում սալորը շատ հյութ կտա: Ժամանակն անցելուց հետո դրեք եփելու ամանը կրակի վրա, բերեք դրա պարունակությունը եռման և եփել 15 րոպե: Արդյունքում առաջացող փրփուրը հանվում է գդալով: Այնուհետև կրակից հեռացնել ամանը և սպասել ամբողջական սառեցմանը:
- Արդեն սառած պատրատուկով ամանը կրկին կրակի վրա դնել և եփել 5 րոպե եռալուց հետո: Դրանից հետո հանել կրակից և թող ջեմը սառչի:
- Ջեմի ամանը կրակի վրա դնել երրորդ անգամ: Բերել պարունակությունը եռման, և եփել վերջին անգամ 5 րոպե: Հիմա, օգտագործելով բլենդեր, եփած սալորները մանրացնել համասեռ վիճակի վրա:
- Լցնել տաք ջեմը ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել դրանք կափարիչներով, շրջել գլխիվայր և թույլ տալ, որ ամբողջովին սառչի: Այսպիսով ձմռան համար պահածոյացված սալորի ջեմը կարող է պահվել բավական երկար ժամանակ:
Ջեմը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
ժելե հատապտուղներով