Սալորով գերմանական կարկանդակ. Չքնաղահամ քաղցրավենիք: Եկեք պատրաստենք սալորով կարկանդակ` շատ հյութեղ, կաթնաշոռի նուրբ լցոնով և պայծառ ներդաշնակ համով:
Այս բաղադրատոմսում կարող եք օգտագործել ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցված պտուղներ:
Содержание
Սալորով գերմանական կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Բաղադրությունը խմորի համար.
- Կարագ (մարգարին) — 150 գ
- Շաքարի փոշի — 125 գ
- Վանիլային շաքար — 1,5 թեյի գդալ
- Աղ — 1 պտղունց
- Ձու — 1 հատ
- Ալյուր — 290 գ
- Փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
- Կակաոյի փոշի — 10 գ
- Դարչին — 0,5 ճաշի գդալ
Սալորով լցոնի բաղադրիչները.
- Սալոր (մաքուր քաշը) — 750 գ
- Շաքար — 150 գ
- Օսլա — 40 գ
Կաթնաշոռի շերտի բաղադրիչները.
- Մածիկ կաթնաշոռ — 500 գ
- Շաքար — 75 գ
- Ձու — 2 հատ
- Վանիլային պուդինգ — 1 տոպրակ` 500 մլ կաթի համար
- Կիտրոնի կեղևի քերուկ՝ ըստ ճաշակի
Սալորով գերմանական կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Լվացված, չորացրած սալորի կորիզները հանել և կտրել չորս մասի, լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ:
Լցոնման համար նախատեսված շաքարը բաժանել երկու հավասար մասերի: Սալորին ավելացրեք մի մասը, մյուսը մանրակրկիտ խառնել օսլայի հետ: - Սալորով և շաքարով կաթսան դնել թույլ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել: Կրակն անպայման նվազագույնը պիտի լինի: Հակառակ դեպքում շաքարավազը կսկսի այրվել նախքան պտուղները հյութ տան: Եռացնել մոտ մեկ րոպե: Դրանից հետո ավելացնել շաքարավազի և օսլայի խառնուրդը, լավ խառնել և եռման առաջին իսկ նշաններից հետո կաթսան հանել կրակից: Թող լցոնն ամբողջովին սառչի:
- Այդ ընթացքում պատաստել խմորը: Սենյակային ջերմաստիճանի կարագին ավելացնել շաքարի փոշի, վանիլային շաքար և մի պտղունց աղ, խառնել, հետո ավելացնել ձուն և էլի խառնել:
- Այնուհետև ավելացնել ալյուրը, դարչինը, կակաոյի փոշին և փխրեցուցիչը: Խմորը հունցել ոչ շատ երկար: Եթե դարչին չեք սիրում, կարող եք բացառել այն: Եթե չեք ցանկանում օգտագործել կակաո, ապա այն փոխարինեք նույն քանակությամբ ալյուրով:
- Չորրորդ մասը խմորից առանձնացնել, փայլաթիթեղի մեջ փաթաթեք և դնել սառնարան:
- Կաթնաշոռի շերտի համար ձվերը մի ամանի մեջ դնել և ավելացնել շաքար: Խառնել այնքան ժամանակ, մինչեւ շաքարավազը թրջվի, ապա խառնուրդը հարեք մինչև թանձր փրփուր լինի:
- Ավելացնել կաթնաշոռի մածուկը, կիտրոնի քերուկը և մի տուփ վանիլային պուդինգ 500 մլ կաթի համար: Մանրակրկիտ խառնել:
- Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, խմորի մեծ մասը տարածել հատակին և կողերին:
- Վրան լցնել հովացված սալորով միջուկը և վրան լցնել կաթնաշոռի խառնուրդը, հավասարեցնել: Վրան քերել խմորի կտորը, որը գտնվում էր սառնարանում:
- Կարկանդակը դնել 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում և թխել մոտ 50 րոպե:
Թխվելու ժամանակից հետո կաթնաշոռի շերտը փափուկ է մնում: Սրանից մի շփոթվեք. Շերտը կայուն կդառնա, երբ ապրանքն ամբողջովին սառչի: Թխվածքը թող մի քիչ մնա փակ ջեռոցում: Դա կօգնի խուսափել մակերեսի ճաքերից: Մատուցելուց առաջ կարկանդակը պահեք սառնարանում 2-3 ժամ:
Սալորով գերմանական կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: