Սալորով գերմանական կարկանդակ. Չքնաղահամ քաղցրավենիք

Սալորով գերմանական կարկանդակ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Սալորով գերմանական կարկանդակ. Չքնաղահամ քաղցրավենիք: Եկեք պատրաստենք սալորով կարկանդակ` շատ հյութեղ, կաթնաշոռի նուրբ լցոնով և պայծառ ներդաշնակ համով:

Այս բաղադրատոմսում կարող եք օգտագործել ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցված պտուղներ:

 

Սալորով գերմանական կարկանդակ

Սալորով գերմանական կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Բաղադրությունը խմորի համար.

  • Կարագ (մարգարին) — 150 գ
  • Շաքարի փոշի — 125 գ
  • Վանիլային շաքար — 1,5 թեյի գդալ
  • Աղ — 1 պտղունց
  • Ձու — 1 հատ
  • Ալյուր — 290 գ
  • Փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
  • Կակաոյի փոշի — 10 գ
  • Դարչին — 0,5 ճաշի գդալ

Սալորով գերմանական կարկանդակ

Սալորով լցոնի բաղադրիչները.

  • Սալոր (մաքուր քաշը) — 750 գ
  • Շաքար — 150 գ
  • Օսլա — 40 գ

Կաթնաշոռի շերտի բաղադրիչները.

  • Մածիկ կաթնաշոռ — 500 գ
  • Շաքար — 75 գ
  • Ձու — 2 հատ
  • Վանիլային պուդինգ — 1 տոպրակ` 500 մլ կաթի համար
  • Կիտրոնի կեղևի քերուկ՝ ըստ ճաշակի

 

Սալորով գերմանական կարկանդակ

Սալորով գերմանական կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվացված, չորացրած սալորի կորիզները հանել և կտրել չորս մասի, լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ:
    Լցոնման համար նախատեսված շաքարը բաժանել երկու հավասար մասերի: Սալորին ավելացրեք մի մասը, մյուսը մանրակրկիտ խառնել օսլայի հետ:
  2. Սալորով և շաքարով կաթսան դնել թույլ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով եփել: Կրակն անպայման նվազագույնը պիտի լինի: Հակառակ դեպքում շաքարավազը կսկսի այրվել նախքան պտուղները հյութ տան: Եռացնել մոտ մեկ րոպե: Դրանից հետո ավելացնել շաքարավազի և օսլայի խառնուրդը, լավ խառնել և եռման առաջին իսկ նշաններից հետո կաթսան հանել կրակից: Թող լցոնն ամբողջովին սառչի:
  3. Այդ ընթացքում պատաստել խմորը: Սենյակային ջերմաստիճանի կարագին ավելացնել շաքարի փոշի, վանիլային շաքար և մի պտղունց աղ, խառնել, հետո ավելացնել ձուն և էլի խառնել:
  4. Այնուհետև ավելացնել ալյուրը, դարչինը, կակաոյի փոշին և փխրեցուցիչը: Խմորը հունցել ոչ շատ երկար: Եթե ​​դարչին չեք սիրում, կարող եք բացառել այն: Եթե ​​չեք ցանկանում օգտագործել կակաո, ապա այն փոխարինեք նույն քանակությամբ ալյուրով:
  5. Չորրորդ մասը խմորից առանձնացնել, փայլաթիթեղի մեջ փաթաթեք և դնել սառնարան:
  6. Կաթնաշոռի շերտի համար ձվերը մի ամանի մեջ դնել և ավելացնել շաքար: Խառնել այնքան ժամանակ, մինչեւ շաքարավազը թրջվի, ապա խառնուրդը հարեք մինչև թանձր փրփուր լինի:
  7. Ավելացնել կաթնաշոռի մածուկը, կիտրոնի քերուկը և մի տուփ վանիլային պուդինգ 500 մլ կաթի համար: Մանրակրկիտ խառնել:
  8. Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, խմորի մեծ մասը տարածել հատակին և կողերին:
  9. Վրան լցնել հովացված սալորով միջուկը և վրան լցնել կաթնաշոռի խառնուրդը, հավասարեցնել: Վրան քերել խմորի կտորը, որը գտնվում էր սառնարանում:
  10. Կարկանդակը դնել 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում և թխել մոտ 50 րոպե:

Սալորով գերմանական կարկանդակ

Թխվելու ժամանակից հետո կաթնաշոռի շերտը փափուկ է մնում: Սրանից մի շփոթվեք. Շերտը կայուն կդառնա, երբ ապրանքն ամբողջովին սառչի: Թխվածքը թող մի քիչ մնա փակ ջեռոցում: Դա կօգնի խուսափել մակերեսի ճաքերից: Մատուցելուց առաջ կարկանդակը պահեք սառնարանում 2-3 ժամ:

Սալորով գերմանական կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Սալորով բիսկվիտ․ Նրբահամ և փափուկ բիսկվիթ պատրաստելու բաղադրատոմս

Խնդրում ենք Գնահատեք