Սալորով շոկոլադե կարկանդակ:
Առաջին անգամ դասական բրաունի ես փորձել եմ իտալական գողտրիկ սրճարանում: Սև շոկոլադի այս հարուստ համն ինձ այնքան գրավեց, որ երբ տուն գնացի, անմիջապես ինքս էլ պատրաստեցի: Եվ վերջերս, ինձ համար հայտնաբերեցի դրա «շիկահեր» տարբերակը: Սա բրաունիի ավելի քիչ հայտնի «զարմիկն» է:
Սալորով շոկոլադե կարկանդակի բաղադրատոմսը պատահաբար եմ ստացել: Ես հրավիրված էի ընկերուհուս ծննդյան օրվա տոնակատարությանը: Այնտեղ հյուրասիրեցին աստվածային տնական կարկանդակով: Հաջորդ երեկո ես կրկին խոհանոցում թխում էի դուր եկած խմորեղենի նոր տարբերակը: Շիկահեր կարկանդակի ամենակարևոր բաղադրիչը սպիտակ շոկոլադն է: Կարկանդակը խոնավ է, գեղեցիկ փխրուն խմորով և նուշի համով:
Սալորով եթերային կարկանդակը զարմանալի համ ունի: Այն ունի բարձր կալորիականություն, բայց երբեմն կարող եք ձեզ թույլ տալ մի քանի կտոր այս հիանալի շոկոլադե նրբությունից:
Սալորով շոկոլադե կարկանդակ. Բաղադրությունը
_Սպիտակ շոկոլադ 150 գ
_Կարագ 15 գ
_Ձու 2 հատ
_Շաքարավազ 80 գ
_Ցորենի ալյուր 215 գ
_Փխրեցուցիչ 0.5 թեյի գդալ
_Կրեմ 70 մլ
_Կաթ 70 մլ
_Նուշ 100 գ
_Մարցիպան 50 գ
_Սալոր 350 գ
_Վանիլի էքստրակտ 3 թեյի գդալ
_Աղ 1 պտղունց
Սալորով շոկոլադե կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_100 գ շոկոլադը կարագի հետ միասին հալեցնում են ջրային բաղնիքում: Կտրտեք մնացած շոկոլադը, սալորը նույնպես մանր կտրատեք:
_Խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը: Առանձին ամանի մեջ` սերուցքը և կաթը: Հարել ձվերը և շաքարավազը մինչև կրեմանման զանգված ստացվի:
_Ալյուրի մեջ ավելացնել կաթի և ձվի խառնուրդները, լցնել հովացած շոկոլադը և վանիլի քաղվածք, հարել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
_Խմորի մեջ լցնել մանրացված նուշն ու շոկոլադը: Մանրացնել մարցիպանը և նույնպես ավելացնել ամանի մեջ: Սալորի վրա ցանել 1 ճաշի գդալ ալյուրը և խառնել խմորի մեջ:
_Յուղաթուղթը փռել ջեռոցի տապակի վրա, լցնել խմորը, հավասարաչափ տարածել:
_Թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե: Երբ կարկանդակը կարմրի, այն ծածկել յուղաթղթի շերտով:
Պատրաստ լինելը ստուգել փայտե չոփիկով: Կարկանդակը չափազանց երկար մի թողեք ջեռոցում, այն չպետք է շատ չոր լինի:
Պատրաստի կարկանդակը զգուշորեն հանել ձևամանից և թող մետաղացանցի վրա, մինչև այն ամբողջովին սառչի:
Սալորով շոկոլադե կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: