Սալորով և ընկույզով կարկանդակ. Նուրբ համով, փխրուն թխվածք: Շաբաթը մի քանի անգամ սալորով և ընկույզով կարկանդակ եմ պատրաստում: Մի զարմացեք, ամեն ինչի համար պարզապես տեւում է 15 րոպե, մնացածը վառարանն է անում:
Հիմա ես պարզապես օգտվում եմ այն պահից, երբ խանութներում և շուկաներում թարմ սալորներ եեն հայտնվում: Բայց նույնիսկ ձմռանը կարելի է օգտագործել սառեցված կամ պահածոյացված մրգեր:
Ես անմիջապես կբացահայտեմ սալորով ընկույզով կարկանդակ պատրաստելու մի փոքրիկ գաղտնիք: Ընկույզները մի խնայեք: Նրանց շնորհիվ թխվածքը հարուստ համ է ունենում: Ես շատ ընկույզ եմ օգտագործում, բայց դուք կարող եք օգտագործել ըստ ձեր ճաշակի:
Սալորով և ընկույզով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարագ 130 գ
- Շաքարավազ 80 գ
- Ցորենի ալյուր 120 գ
- Ձու 3 հատ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Շաքարի փոշի 3 ճաշի գդալ
- Օսլա 5 գ
- Սալոր ըստ ճաշակի
- Ընկույզ ըստ ճաշակի
- Աղ մի քիչ
Սալորով և ընկույզով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել փափկեցրած կարագը և շաքարավազը, ապա ավելացնել ձվերը, ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը և մանրացված ընկույզը:
- Հեռացնել սալորների կտերը և կտրել պտուղները սեպերով: Խառնել դրանք օսլայի և շաքարի փոշու հետ:
- Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով: Խմորի մի մասը լցնել վրան, ավելացնել սալորի մեծ մասը, ծածկել մնացած խմորով և զարդարել սալորով:
- Թխել կարկանդակը 45 րոպե 180 ° C ջերմաստիճանում:
Երբ շտապում եմ, միանգամից ամբողջ խմորը լցնում եմ կաղապարի մեջ և ավելացնում սալորը: Նրանք աստիճանաբար խրվում են խմորի մեջ, և սալորով կարկանդակը զարմանալի համեղ է ստացվում: Վերևի մասը կարող եք զարդարել կերակուրը սալորի կտորներով, շաքարի փոշով, ընկույզով կամ անանուխի տերևով:
Սալորով և ընկույզով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: