Սալորով և խնձորով ջեմ կարող եք պատրաստել այս բաղադրատոմսով: Ջեմը կստացվի այնքան թանձր և համեղ, որ կարող եք օգտագործել կարկանդակներ, պիրոգներ և ռուլետներ լցոնելու համար:
Այս ջեմը կարող է մատուցվել նաև որպես առանձին աղանդեր: Այն ջրիկ չի, չի տարածվի քսելիս, որովհետև պարզապես մարմելադի նման է:
Սալորով և խնձորով ջեմ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ խնձոր և սալոր 1 կգ
_ ջուր 50 — 100 մլ
_ շաքարավազ 1,2 կգ
Սալորով և խնձորով ջեմ. Պատրաստման եղանակը
_ Խնձորները կտրատել շերտերով ու միջուկը հանել, սալորը երկու մասի բաժանել ու կորիզները հանել։
_ Խնձորները դնել վառարանի վրա, 20 — 30 րոպե եփել կափարիչի տակ մարմանդ կրակի վրա, մինչև փափկի ու թողնել, որ լավ հյութ արձակի։
_ Սալորը լցնել խնձորի մեջ, խառնել։
_ Խնձորի և սալորի համամասնությունները կարելի է վերցնել տարբեր ծավալներով՝ ըստ ձեր ցանկության։
_ Եփել մինչև փափկի, մոտ 20-30 րոպե՝ անընդհատ խառնելով։
_ Հեռացնել կրակից և հարել ընկղմվող բլենդերով մինչև հարթ վիճակը:
_ Ամբողջ զանգվածը մաղով անցկացնել, որպեսզի ջեմից հեռացնենք սալորի ու խնձորի կեղևի կտորները։
_ Լցնել զանգվածը կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ (հաշվի առեք ձեր մրգերի քաղցրությունը, բայց ավելի լավ է, որ շաքարավազը լինի այնքան, որ մուրաբան խտանա։
_ Եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով, 40 րոպե, մինչև ցանկալի թանձրությունը, երբ գդալից հազիվ կաթում է։
_ Ջեմը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել կափարիչները և թողնել սառչի։
Պահպանել ցանկացած վայրում:
Թանձր ջեմ պատրաստելու համար 1 կգ մրգի համար վերցրեք 1,2 կգ շաքարավազ։
Բարի ախորժակ: