Սեխի պաղպաղակ. Զովացնող նրբահամ քաղցրություն
Ամռանը մեր ընտանիքը բաժանվում է 2 ճամբարի` ձմերուկի սիրահարներ և սեխի բուռն երկրպագուներ: Անձամբ ես կողմ եմ երկրորդին, ուստի առանց սեխի շուկայից չեմ վերադառնում: Ես սիրում եմ այս անուշահոտ նրբագեղությունը ինչպես հում, այնպես էլ ջեմի տեսքով: Ես պատրաստում եմ նաև սեխով պաղպաղակ: Դա շատ հեշտ է:
Սեխով պաղպաղակ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ընդամենը 3 հիմնական բաղադրիչ՝ ավելացրած վանիլին, եթե դուք, ինչպես ես, չեք պատկերացնում աղանդեր առանց դրա: Այս նրբության մեջ, անկեղծ ասած, գլխավորը ոչ թե ինչն է, այլ՝ ինչպես: Ես առաջարկում եմ ձեզ ծանոթանալ բաղադրատոմսին, որն անպայման սիրված կլինի այս ամառ:
Սեխի պաղպաղակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սեխ 300 գ
- Սերուցք 300 գ
- Շաքարավազ 30-50 գ
- Վանիլ՝ ըստ ճաշակի
Սեխի պաղպաղակ. Պատրաստման եղանակը
- Դուք կարող եք սեխը սառեցնել երկու եղանակով: Այն կարելի է մաքրել կեղևից և հեռացնել սերմերը, իսկ պտղամիսը՝ կտրատել խորանարդներով: Տեղադրել դրանք տոպրակի մեջ և դնել սառնարանը 1-2 ժամ:
- Բայց անձամբ ես այլ մեթոդ եմ օգտագործում: 1-2 ժամով ես ամբողջական սեխն եմ ուղարկում սառցարան:
- Հետո պարզապես մաքրում եմ այն: Փաստն այն է, որ արդեն սառեցված սեխի սերմերն ավելի հեշտ են մաքրվում:
- Լցնել սառեցված սեխի խորանարդները բլենդերի ամանի մեջ:
- Փորձեք զանգվածի քաղցրությունը: Եթե սեխը քաղցր է, ապա ընդհանրապես պետք չէ շաքար ավելացնել:
- Բայց ես սովորաբար 20-25% յուղային սերուցքին ավելացնում եմ 1 ճաշի գդալ շաքար: Դրանից հետո հարիչով հարել 4-5 րոպե:
- Երբ զանգվածը թանձրանա՝ դրան ավելացնել սեխը:
- Հիմա պետք է նորից հարել: Երբ միատարր խառնուրդ ստացվի, լցնել այն տարայի մեջ:
- Դրանից հետո ամանը դնել սառցարանում և պահել առնվազն մեկ գիշեր:
Սեխի պաղպաղակը պատրաստ կլինի առավոտյան: Աղանդերն ունի չափավոր քաղցր, թարմացնող համ: Սա պարզ հաճույք է, բայց միևնույն ժամանակ՝ շատ հետաքրքիր:
Երեկոյի վերջում անակնկալ մատուցեք հյուրերին, և նրանք անպայման ձեզանից բաղադրատոմսը կխնդրեն:
Հաճելի համտեսում:
Տեսանյութ
Ինչպես պատրաստել շոկ մանժե