Սերուցքային բեզե պատրաստելու բազում պատճառներ կարելի է գտնել: Այս կրեմը հիանալի է տարբեր տորթերի, ռուլետների ձևավորման և այլ աղանդերներ պատրաստելու համար:
Կրեմը կարելի է թաց վիճակում քսել բիսկվիթներին, կամ չորացնել ջեռոցում և ստանալ քնքուշ բեզեներ:
Պատրաստման տեխնոլոգիան շատ պարզ է, ոչ մի ավելորդ գործողությունների կարիք չի լինի:
Սերուցքային բեզե. Անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները.
— սպիտակուց 3 հատ
— շաքարավազ 150 գ
— վանիլի էստրակտ
— փափկած կարագ 450 գ
Սերուցքային բեզե. Պատրաստման եղանակը
Սպիտակուցները միացնել շաքարավազի հետ, խառնել մինչև հարթ լինի և զանգվածով ամանը դնել եռման ջրով տարայի մեջ, զանգվածը խառնել մինչև շաքարը լուծվի։ Ջրի ջերմաստիճանը չպետք է գերազանցի 60 աստիճանը։
_ Զանգվածը հարել հարիչով մինչև կայուն և թանձր փրփուր ստացվի։
_ Ավելացնել վանիլի էքստրակտ և ցածր արագությամբ հարել 1 րոպե։
_ Ավելացնել փափկած կարագը և ցածր արագությամբ հարել մինչև ամբողջովին հարթվի, ապա հերթափոխել՝ ցածր արագությամբ (1 րոպե) և միջին արագությամբ (1 րոպե):
_ Հարել մինչև փարթամ ու եթերային զանգված ստացվի ու ծավալը մեծանա։
_ Ցանկության դեպքում կարող եք սննդային ներկ ավելացնել և պատրաստել բազմագույն կրեմ։
Նման կրեմը փակ տարայի մեջ կարելի է պահել 1 — 2 շաբաթ սառնարանում և 1 ամիս՝ սառցարանում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Եփովի կրեմ առանց ձվի