Սերուցքային բուլկիներ սիրում են բոլորը: Հատկապես, եթե դրանք պնդուկով կամ տարբեր լցոններով են, իսկ կաթնային, խմորիչով խմորն ունի իր հատուկ համը:
Սերուցքային բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
_Ցորենի ալյուր 650 գր
_Չոր խմորիչ 7 գր
_Սերուցք 11% 300 մլ
_Կարագ 50 գր
_Բուսական յուղ 30 մլ
_Շաքարավազ 100 գր
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Ձու 1 հատ
Շտրեյզելի համար (խորիզ)
_Կարագ 100 գր
_Շաքարավազ 150 գր
_Ալյուր 150 գր
_Պնդուկ 50 գր
_Ձվի դեղնուց՝ քսելու համար 1 հատ
Սերուցքային բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը մաղել և խառնել խմորիչի հետ։
_Առանձին խառնել սերուցքը հալած և սառեցրած կարագի, աղի, բուսական յուղի, շաքարավազի և ձվի հետ։
_Խառնել չոր և հեղուկ բաղադրիչները և հունցել խմոր։ Թողնել տաք տեղում, որպեսզի խմորը կրկնապատկվի չափերով։
_Մինչ խմորը հանգստանում է, կարելի է պատրաստել շտրեյզելը: Դրա անելու համար կարագը խառնել ալյուրի և շաքարավազի հետ։
_Ձեռքերով տրորել զանգվածը, մինչև փշրանքներ առաջանան, ավելացնել մանր կտրատած պնդուկը, խառնել և դնել սառնարանը։
_Հասած խմորը գրտնակել 1-2 սմ հաստությամբ, ուղղանկյուն շերտով, խմորի կեսի վրա հավասարապես լցնել կարագի և ընկույզի փշրանքները և ծածկել խմորի երկրորդ կեսով։
_Վերջնական ձևավորման համար թողնել մի փոքր շտրեյզել: Խմորը թեթևակի գրտնակել։
_Այնուհետև կրկնել այս քայլերը ևս երկու անգամ:
_Կտրել 12 համաչափ քառակուսիներ։ Միացնել քառակուսու հակառակ ծայրերը միմյանց հետ:
_Միացնել քառակուսու հակառակ ծայրերը միմյանց և դնել ջեռոցի տապակի վրա: Թողնել հանգստանա:
_Թխելուց առաջ բուլկիներին քսել կաթի հետ հարած դեղնուց և ցանել շտրեյզել։
_Թխել 20-25 րոպե 180 C ջերմաստիճանում։ Պատրաստի բուլկիներին պետք է թողնել սառչելու։
Ցանկության դեպքում կարելի է նաև շաքարավազ ցանել։ Բուլկիները լավ են թեյի և կաթի հետ մատուցելու համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ