Համով բուլկիներ բոլորս ենք սիրում, այսօր առաջարկում ենք թխել սերուցքային բուլկիներ՝ պնդուկի շտրեյզելով:
Շտրեյզելը հրուշակագործական փշրանքներն են, որ նման է մեզ ծանոթ խորիզին, այսինքն տրորվում է կարագով, ալյուրով, ավելացվում են տարբեր հավելումներ ըստ ճաշակի: Այնպես որ օտարահունչ բառն իրականում ծանոթ երևույթ է նկարագրում, իսկ սերուցքային, խմորիչով խմորն ունի իր յուրահատուկ համը:
Փորձեք, անպայման դուր կգա:
Սերուցքային բուլկիներ՝ պնդուկի շտրեյզելով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
_Ցորենի ալյուր 650 գ
_Չոր արագ գործող խմորիչ 7 գ
_Սերուցք 11% 300 մլ
_Կարագ 50 գ
_Բուսական յուղ 30 մլ
_Շաքար 100 գ
_Աղ 0.5 թեյի գդալ
_Հավի ձու 1 հատ
Շտրեյզելի համար
_Կարագ 100 գ
_Շաքար 150 գ
_Ալյուր 150 գ
_Պնդուկ 50 գ
Վրան քսելու համար
_Ձվի դեղնուց 1 հատ
Սերուցքային բուլկիներ՝ պնդուկի շտրեյզելով. Պատրաստման եղանակը
_Մաղել ալյուրը և խառնել խմորիչի հետ:
_Առանձին խառնել սերուցքը հալված և սառած կարագի, աղի, բուսական յուղի, շաքարի և ձվի հետ:
_Միավորել չոր և հեղուկ բաղադրիչները և հունցել խմորը: Թողնել տաք տեղում, որպեսզի ծավալը կրկնապատկվի:
_Քանի դեռ խմորը հասունանում է, կարող եք պատրաստել շտրեյզելը:
_Դա անելու համար կարագը միացրեք ալյուրի և շաքարի հետ: Ձեռքերով խառնուրդը տրորել մինչև փշրանքների ձևավորումը, ավելացնել մանրացված պնդուկը, խառնել և դնել սառնարանը: Վերջնական ձևավորման համար թողնել մի փոքր շտրեյզել:
_Հասած խմորը գրտնակել 1-2 սմ հաստությամբ ուղղանկյուն շերտով: Շտրեյզելի փշրանքների մի մաս հավասարաչափ լցնել ուղղանկյան մի կեսի վրա և ծածկել խմորի երկրորդ կեսով:
_Թեթև գրտնակել խմորը: Այնուհետև կրկնել այս քայլերը ևս երկու անգամ:
_Կտրել 12 քառակուսի: Միացնել քառակուսու հակառակ ծայրերը միմյանց հետ և պատրաստւկը դնել ջեռոցի տապակի վրա, միմյանցից որոշ հեռավորության վրա:
_Նախքան թխելը, խմորի վրա քսել կաթի հետ խառնած դեղնուց և ցանել շտրեյզելի մնացորդները:
_Թխել 20-25 րոպե 180 C- ում:
Պատրաստի բուլկիները թողնել սառչեն, ցանկության դեպքում կարող եք նաև շաքարի փոշի ցանել:
Փափուկ բուլկիները հաճելի են թեյի և կաթի հետ վայելելիս:
Բարի ախորժակ: