Սմբուկով աղցան. Հոյակապ համով, ախորժելի նախուտեստ
Պատրաստեք արագ, համեղ, բոլոր ժամանակների իմ ամենասիրելի աղցաններից մեկը: Կարծում եմ, որ այն առանձնահատուկ կդառնա նաև ձեզ համար: Չնայած այն բանին, որ դրա մեջ միս չկա, աղցանը շատ հագեցնող է ստացվում, ամուսինս էլ է այն սիրում:
Իմ բոլոր հյուրերը գիտեն, որ այս աղցանն անպայման սեղանի վրա կլինի, այն դարձել է իմ այցեքարտը: Ես ձեզ հետ կիսում եմ սմբուկով պատրաստված այս հիանալի աղցանի բաղադրատոմսը:
Սմբուկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սմբուկ 1 հատ
- Լոլիկ 2 հատ
- Խաշած ձու 2 հատ
- Սոխ 1 հատ
- Մայոնեզ, աղ
Մարինադի համար
- Քացախ 2 ճաշի գդալ
- Աղ 0,5 թեյի գդալ
- Շաքար 1 թեյի գդալ
- Եռացող ջուր
Սմբուկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրած սմբուկները կտրել շերտերով: Սոխը կիսաօղակներով կտրել և մարինացնել:
- Մարինադի համար 1 թեյի գդալ շաքար ավելացնել սոխի ամանի մեջ, մի պտղունց աղ, 2 ճաշի գդալ քացախ, լցնել մի քիչ եռման ջուր: Թողնել այդպես 1 րոպե:
- Խորհուրդ Սմբուկի դառնությունը վերացնելու համար աղ ավելացնել և խառնել, թողնել 15 րոպե: Դրանք պետք է հետո լվանալ հոսող ջրի տակ:
- Նախապես տաքացրած թավայի մեջ լցնել բուսական յուղը և տապակել սմբուկները 7 րոպե՝ միջին կրակի վրա:
- Դրանից հետո սմբուկը դնել թղթե սրբիչի վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը ներծծվի, թողնել որ ամբողջովին սառչի:
- Լոլիկը կտրել փոքր խորանարդներով, լցնել խորը տարայի մեջ, խաշած ձվերը խորանարդներով կտրել և ավելացնել լոլիկին:
- Մարինացված սոխը քամել և ավելացնել տարայի մեջ, այնուհետև վրան լցնել սմբուկն ու մայոնեզը:
- Խառնել և ավելացնել մի քիչ աղ:
Սմբուկի համը սունկ է հիշեցնում լինի: Եթե հյուրերը փորձեն այս աղցանը, նրանք չեն գուշակի, թե ինչ եք պատրաստել:
Սմբուկով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սմբուկով ուտեստ