Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ. Արագ և էժան բաղադրատոմսով նուրբ դեսերտ պարզ բաղադրիչներով

Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսօր առաջարկում ենք պատրաստել և վայելել որակյալ մթերքներից պատրաստված Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ։

Մարդկության կողմից հորինված ամենահին աղանդերը թխվածքաբլիթներն են։ Այս տեսակի թխվածքի ստույգ տարիքը հայտնի չէ։

Ենթադրվում է, որ թխվածքաբլիթները պատրաստվել են մոտ 10000 տարի առաջ: Սակայն հարկ է հիշել, որ մինչ այս ժողովուրդը պետք է սկսեր հաց պատրաստել։ Առանց հացահատիկի, անհնար կլիներ թխվածքաբլիթներ թխել: Մեծ մասամբ հնագույն թխվածքաբլիթները ցորենի շիլայի և մեղրի խառնուրդ էին։

Բարեբախտաբար, կյանքն առաջ է գնում: Այժմ մենք շատ ավելի հարմար վիճակում ենք:

Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ

Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչները

_ձու — 2 հատ

_շաքարի փոշի — 200 գ

_շաքարավազ — 125 գ

_փխրեցուցիչ — 10 գ

_բուսական յուղ — 125 մլ

_սպիտակաձավար — 450 գ

_ջեմ — 1 ճաշի գդալ

_աղ — մի պտղունց

_մածուն — 125 գ

_կիտրոն — 1 հատ

Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ

Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_Ձուն մի ամանի մեջ միացնել շաքարավազի և բուսական յուղի հետ, խառնել մինչև հատիկները լուծվեն։

_Խառնուրդի մեջ լցնել ջեմն ու մածունը, հարել հարիչով մինչև հարթվի:

_Մանր քերիչի ատամների օգնությամբ կիտրոնը մաքրել կեղևից։ Ավելացնում ենք կեֆիրի և ձվի խառնուրդին, աղ անել և լցնել սպիտակաձավարը։

_Խմորին ավելացնել փխրեցուցիչը, խառնել։

_Ստացված խմորը պետք է թողնել 10 րոպե, մինչև սպիտակաձավարը ուռչի։

_Էլաստիկ խմոր հունցել, բաժանել 20 հավասար մասերի։

_Խմորից փոքրիկ գնդիկներ կազմել, թաթախել շաքարի փոշու մեջ։

_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, թխվածքաբլիթները տեղափոխել թղթի վրա։

_Ջեռոցը տաքացնում ենք 200 աստիճանով, թխել թխվածքաբլիթները 15 րոպե։

Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ

Կիտրոնի քերուկի փոխարեն կարող եք վերցնել նարնջի կեղևի քերուկ, կստանաք մի փոքր այլ համ։

Թխվածքաբլիթները բուրավետ են, գեղեցիկ և քնքուշ, լավ տարբերակ են թեյ խմելու համար։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Արագ պեսոչնի պեչենի

Խնդրում ենք Գնահատեք