Այսօր առաջարկում ենք պատրաստել և վայելել որակյալ մթերքներից պատրաստված Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ։
Մարդկության կողմից հորինված ամենահին աղանդերը թխվածքաբլիթներն են։ Այս տեսակի թխվածքի ստույգ տարիքը հայտնի չէ։
Ենթադրվում է, որ թխվածքաբլիթները պատրաստվել են մոտ 10000 տարի առաջ: Սակայն հարկ է հիշել, որ մինչ այս ժողովուրդը պետք է սկսեր հաց պատրաստել։ Առանց հացահատիկի, անհնար կլիներ թխվածքաբլիթներ թխել: Մեծ մասամբ հնագույն թխվածքաբլիթները ցորենի շիլայի և մեղրի խառնուրդ էին։
Բարեբախտաբար, կյանքն առաջ է գնում: Այժմ մենք շատ ավելի հարմար վիճակում ենք:
Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչները
_ձու — 2 հատ
_շաքարի փոշի — 200 գ
_շաքարավազ — 125 գ
_փխրեցուցիչ — 10 գ
_բուսական յուղ — 125 մլ
_սպիտակաձավար — 450 գ
_ջեմ — 1 ճաշի գդալ
_աղ — մի պտղունց
_մածուն — 125 գ
_կիտրոն — 1 հատ
Սպիտակաձավարով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն մի ամանի մեջ միացնել շաքարավազի և բուսական յուղի հետ, խառնել մինչև հատիկները լուծվեն։
_Խառնուրդի մեջ լցնել ջեմն ու մածունը, հարել հարիչով մինչև հարթվի:
_Մանր քերիչի ատամների օգնությամբ կիտրոնը մաքրել կեղևից։ Ավելացնում ենք կեֆիրի և ձվի խառնուրդին, աղ անել և լցնել սպիտակաձավարը։
_Խմորին ավելացնել փխրեցուցիչը, խառնել։
_Ստացված խմորը պետք է թողնել 10 րոպե, մինչև սպիտակաձավարը ուռչի։
_Էլաստիկ խմոր հունցել, բաժանել 20 հավասար մասերի։
_Խմորից փոքրիկ գնդիկներ կազմել, թաթախել շաքարի փոշու մեջ։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, թխվածքաբլիթները տեղափոխել թղթի վրա։
_Ջեռոցը տաքացնում ենք 200 աստիճանով, թխել թխվածքաբլիթները 15 րոպե։
Կիտրոնի քերուկի փոխարեն կարող եք վերցնել նարնջի կեղևի քերուկ, կստանաք մի փոքր այլ համ։
Թխվածքաբլիթները բուրավետ են, գեղեցիկ և քնքուշ, լավ տարբերակ են թեյ խմելու համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ պեսոչնի պեչենի