Վարունգը լոլիկով. Թեթև ուտեստ
Մեր խոհանոցում վարունգը սովորաբար չեն պատրաստում: Եթե իհարկե հաշվի չառնենք թթու կամ մարինադ դնելը ձմեռվա համար: Բայց աշխարհի այլ խոհանոցներում վարունգը տապակում հայտնվում է նույնքան հաճախ, որքան լոլիկը:
Այս բաղադրատոմսը որոշակիորեն հիշեցնում է հայտնի լեչոն: Միայն թե քաղցր պղպեղից բացի, օգտագործում են նաև ավելի մատչելի բանջարեղեն՝ վարունգ: Այս հյութեղ աղցանը կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:
Վարունգը լոլիկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Լոլիկ 2 կգ
- Վարունգ 1,5 կգ
- Բուլղարական պղպեղ 500 գ
- Չիլի պղպեղ 200 գ
- Սխտոր 2 պճեղ
- Մաղադանոս ըստ ճաշակի
- Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
- Ձիթապտղի յուղ 200 մլ
- Գինու քացախ 200 մլ
- Աղ 3 ճաշի գդալ
- Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
Վարունգը լոլիկով. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել լոլիկները խոշոր սեպերով և տրորել դրանք բլենդերի մեջ` հարթ խյուսի նման:
- Մաքրել բուլղարական պղպեղը սերմերից, տրորել խյուսի նման և ավելացնել լոլիկին: Սխտորն ու կծու պղպեղը բլենդերով հարել և ավելացնել մյուս բաղադրիչներից:
- Կարգավորեք պղպեղի քանակն`ըստ ճաշակի:
- Դնել տոմատի սոուսը կրակի վրա:
- Կտրել վարունգը կտորներով:
- Երբ սոուսը եռա, ավելացնել յուղ, քացախ, աղ և շաքար: Դրանից հետո ավելացնել վարունգը:
- Ավելացնել կանաչիները և եփել մինչև եռալը: Դրանից հետո անհրաժեշտ է նախուտեստ աղցանը պատրաստել ևս 20 րոպե, ապա անմիջապես լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ:
Այս նուրբ խորտիկը պետք է պատրաստել միայն սեզոնին: Եվ մատչելի է և համեղ: Ամռանը բանջարեղենը հարուստ է համով և պարունակում է առավել արժեքավոր նյութեր:
Մատուցեք լոլիկով վարունգը մսի և ձկան հետ, նախընտրելի է՝ փխրուն կողմնակի ուտեստով:
Վարունգը լոլիկով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ աղցան Ֆաթուշ