Վարունգը լոլիկով. Թեթև ուտեստ

Վարունգը լոլիկով Պահածոներ

Վարունգը լոլիկով. Թեթև ուտեստ

Մեր խոհանոցում վարունգը սովորաբար չեն պատրաստում: Եթե իհարկե հաշվի չառնենք թթու կամ մարինադ դնելը ձմեռվա համար: Բայց աշխարհի այլ խոհանոցներում վարունգը տապակում հայտնվում է նույնքան հաճախ, որքան լոլիկը:

Այս բաղադրատոմսը որոշակիորեն հիշեցնում է հայտնի լեչոն: Միայն թե քաղցր պղպեղից բացի, օգտագործում են նաև ավելի մատչելի բանջարեղեն՝ վարունգ: Այս հյութեղ աղցանը կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:

Վարունգը լոլիկով

Վարունգը լոլիկով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Լոլիկ 2 կգ
  • Վարունգ 1,5 կգ
  • Բուլղարական պղպեղ 500 գ
  • Չիլի պղպեղ 200 գ
  • Սխտոր 2 պճեղ
  • Մաղադանոս ըստ ճաշակի
  • Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
  • Ձիթապտղի յուղ 200 մլ
  • Գինու քացախ 200 մլ
  • Աղ 3 ճաշի գդալ
  • Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ

Վարունգը լոլիկով

Վարունգը լոլիկով

Վարունգը լոլիկով. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրել լոլիկները խոշոր սեպերով և տրորել դրանք բլենդերի մեջ` հարթ խյուսի նման:
  2. Մաքրել բուլղարական պղպեղը սերմերից, տրորել խյուսի նման և ավելացնել լոլիկին: Սխտորն ու կծու պղպեղը բլենդերով հարել և ավելացնել մյուս բաղադրիչներից:
  3. Կարգավորեք պղպեղի քանակն`ըստ ճաշակի:
  4. Դնել տոմատի սոուսը կրակի վրա:
  5. Կտրել վարունգը կտորներով:
  6. Երբ սոուսը եռա, ավելացնել յուղ, քացախ, աղ և շաքար: Դրանից հետո ավելացնել վարունգը:
  7. Ավելացնել կանաչիները և եփել մինչև եռալը: Դրանից հետո անհրաժեշտ է նախուտեստ աղցանը պատրաստել ևս 20 րոպե, ապա անմիջապես լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ:

Վարունգը լոլիկով

Վարունգը լոլիկով

Այս նուրբ խորտիկը պետք է պատրաստել միայն սեզոնին: Եվ մատչելի է և համեղ: Ամռանը բանջարեղենը հարուստ է համով և պարունակում է առավել արժեքավոր նյութեր:

Մատուցեք լոլիկով վարունգը մսի և ձկան հետ, նախընտրելի է՝ փխրուն կողմնակի ուտեստով:

Վարունգը լոլիկով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ աղցան Ֆաթուշ

Խնդրում ենք Գնահատեք