Վաֆլե ձողիկներ նարինջով. Հիանալի աղանդեր

Վաֆլե ձողիկներ նարինջով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Վաֆլե ձողիկներ նարինջով. Հիանալի աղանդեր

Մանկությունից ինձ հասած վաֆլի ձողիկներն ամենահաճախն են պատրաստվում մեր տանը: Երբեմն նույնիսկ ժամանակ չեմ ունենում դրանք խտացրած կաթով կամ կրեմով լցնել: Հարազատներս ուտում են նրբագեղ խմորեղենը դեռ տաք վիճակում՝ չսպասելով թեյի հրավերին:

Բայց այս քաղցր գլանիկները սկզբում տարակուսանք առաջացրին:

Բանն այն է, որ նարինջով ձողիկները պատրաստվում են մի փոքր այլ կերպ: Եվ արտաքին տեսքով դրանք ավելի փխրուն ու նուրբ են: Բայց երկրորդ անգամից հետո ես ավելի հեշտ սկսեցի դրանք պատրաստել: Այժմ ես նրանց ամեն շաբաթ օր ընտանիքիս համար այս գլանիկներն եմ թխում: Զարմանալի չէ, որ այդ օրը հյուրեր են հավաքվում:

Վաֆլե ձողիկներ նարինջով

Վաֆլե ձողիկներ նարինջով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Շաքար 250 գ
  • Ցորենի ալյուր 65 գ
  • Նարինջ 1 հատ
  • Կարագ 125 գ

Վաֆլե ձողիկներ նարինջով

Վաֆլե ձողիկներ նարինջով

Վաֆլե ձողիկներ նարինջով. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարագը հալեցնել թավայի մեջ, թույլ կրակի վրա:
  2. Ալյուրը խառնել շաքարի հետ, դրանց ավելացնել 125 գ նարնջի հյութ և կես նարինջի կեղևի քերուկ:
  3. Այս խառնուրդին ավելացնել հալված կարագը:
  4. Զանգվածը խառնել, մինչև միատարր լինի: Ծածկել խմորը սննդի թաղանթով և պահել սառնարանում ամբողջ գիշեր:
  5. Առավոտյան մի մեծ տապակ ծածկել յուղաթղթով:
  6. Նարնջի ձողիկները բահիկի շնորհիվ լցնել յուղաթղթի վրա, ձևավորելով փոքր, բարակ ուղղանկյուններ: Դրանք 15 X 7 սմ չափի են: Այս քանակի խմորից ստացվել է 25 հատ:
  7. Թխել կտորները նախապես 180 ° C տաքացրած ջեռոցում առավելագույնը 15 րոպե:
  8. Խմորի շերտերը պետք է ստանան ոսկե երանգ: Դրանից հետո բահիկով զգուշորեն առանձնացրեք դրանք յուղաթղթից:
  9. Թխել խմորը ևս 20 վայրկյան: Մինչ դրանք տաք են՝ մնում են ճկուն: Ոլորել դրանք խողովակի նման, որևէ ձևի վրա:
  10. Կարող եք միանգամից մի քանի շերտիկներ փաթաթել:
  11. Հանել կաղապարը միայն այն ժամանակ, երբ խմորը ամբողջովին կայունանա:

Վաֆլե ձողիկներ նարինջով

Վաֆլե ձողիկները նարինջով պատրաստ են, դրանք մատուցվում են վանիլային պաղպաղակով կամ մուսսով տորթով: Այս աղանդերը հիանալի կերպով կլրացնի մեկ բաժակ թունդ սուրճը կամ տաք շոկոլադը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Բելգիական վաֆլի

Խնդրում ենք Գնահատեք