Վաֆլե ձողիկներ նարինջով. Հիանալի աղանդեր
Մանկությունից ինձ հասած վաֆլի ձողիկներն ամենահաճախն են պատրաստվում մեր տանը: Երբեմն նույնիսկ ժամանակ չեմ ունենում դրանք խտացրած կաթով կամ կրեմով լցնել: Հարազատներս ուտում են նրբագեղ խմորեղենը դեռ տաք վիճակում՝ չսպասելով թեյի հրավերին:
Բայց այս քաղցր գլանիկները սկզբում տարակուսանք առաջացրին:
Բանն այն է, որ նարինջով ձողիկները պատրաստվում են մի փոքր այլ կերպ: Եվ արտաքին տեսքով դրանք ավելի փխրուն ու նուրբ են: Բայց երկրորդ անգամից հետո ես ավելի հեշտ սկսեցի դրանք պատրաստել: Այժմ ես նրանց ամեն շաբաթ օր ընտանիքիս համար այս գլանիկներն եմ թխում: Զարմանալի չէ, որ այդ օրը հյուրեր են հավաքվում:
Վաֆլե ձողիկներ նարինջով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շաքար 250 գ
- Ցորենի ալյուր 65 գ
- Նարինջ 1 հատ
- Կարագ 125 գ
Վաֆլե ձողիկներ նարինջով. Պատրաստման եղանակը
- Կարագը հալեցնել թավայի մեջ, թույլ կրակի վրա:
- Ալյուրը խառնել շաքարի հետ, դրանց ավելացնել 125 գ նարնջի հյութ և կես նարինջի կեղևի քերուկ:
- Այս խառնուրդին ավելացնել հալված կարագը:
- Զանգվածը խառնել, մինչև միատարր լինի: Ծածկել խմորը սննդի թաղանթով և պահել սառնարանում ամբողջ գիշեր:
- Առավոտյան մի մեծ տապակ ծածկել յուղաթղթով:
- Նարնջի ձողիկները բահիկի շնորհիվ լցնել յուղաթղթի վրա, ձևավորելով փոքր, բարակ ուղղանկյուններ: Դրանք 15 X 7 սմ չափի են: Այս քանակի խմորից ստացվել է 25 հատ:
- Թխել կտորները նախապես 180 ° C տաքացրած ջեռոցում առավելագույնը 15 րոպե:
- Խմորի շերտերը պետք է ստանան ոսկե երանգ: Դրանից հետո բահիկով զգուշորեն առանձնացրեք դրանք յուղաթղթից:
- Թխել խմորը ևս 20 վայրկյան: Մինչ դրանք տաք են՝ մնում են ճկուն: Ոլորել դրանք խողովակի նման, որևէ ձևի վրա:
- Կարող եք միանգամից մի քանի շերտիկներ փաթաթել:
- Հանել կաղապարը միայն այն ժամանակ, երբ խմորը ամբողջովին կայունանա:
Վաֆլե ձողիկները նարինջով պատրաստ են, դրանք մատուցվում են վանիլային պաղպաղակով կամ մուսսով տորթով: Այս աղանդերը հիանալի կերպով կլրացնի մեկ բաժակ թունդ սուրճը կամ տաք շոկոլադը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բելգիական վաֆլի