Տանձով և հաղարջով կարկանդակ. Հյութեղ և անուշաբույր մրգերով, անկրկնելի համեղ թխվածք:
Հիմա տանձի ժամանակն է և մրգերն իրենք են խնդրում, որ խմորեղեն թխես: Դրանց քաղցրությունը նոսրացնելու համար մի բուռ կարմիր հաղարջ ենք ավելացնում: Փոքր քանակությամբ թթու հատապտուղը լավ է ընդգծում տանձի համը: Այս բաղադրատոմսով կարկանդակ պատրաստում էր մայրիկս, մեր ընտանիքում բոլորը շատ են սիրում այն:
Փափուկ մրգային կարկանդակ պատրաստելն ավելի բարդ չէ, քան հայտնի շառլոտան: Անգամ երեխան գլուխ կհանի սրանից, ճիշտ է, լավ կլինի, եթե կողքին լինեք ու հուշումներ տաք: Այնպես որ, հաճույքով զբաղվեք այս գործով և կունենաք հիանալի դեսերտ թեյի համար:
Содержание
Տանձով և հաղարջով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- ցորենի ալյուր 250 գ
- հաղարջ 30 գ
- շաքար 100 գ
- թթվասեր 200 գ
- խտացրած կաթ 200 գ
- արեւածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
- ձու 2 հատ
- տանձ 2 հատ
- վանիլային շաքար 5 գ
- սոդա 0,5 թեյի գդալ
- աղ 1 պտղունց
Տանձով և հաղարջով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Խորը ամանի մեջ հարել ձվերը և շաքարավազը, ավելացնել աղը, վանիլային շաքարը, թթվասերը, կարագը, խտացրած կաթը, քացախով մարած սոդա (կամ 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ) և հարել:
- Աստիճանաբար փոքր մասերով ավելացնել մաղած ալյուրը՝ խմորը հարիչով հարելով: Խտության առումով զանգվածը պետք է նման լինի նրբաբլիթի խմորի:
- Մաքրել տանձը և կտրել բարակ շերտերով: Նույնիսկ չափազանց հասած պտուղները հարմար կլինեն:
- 24 սմ տրամագծով ձևամանի վրա փռել յուղաթուղթ և անհրաժեշտության դեպքում յուղ քսել:
- Լցնել խմորը, վրան շարել տանձի շերտերը և հաղարջը: Թխել 40 րոպե 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում:
Տանձով և հաղարջով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Կարծում ենք, որ ձեզ կհետաքրքրի նաև հետևյալ բաղադրատոմսը.
Սալորով բիսկվիթ․ Նրբահամ և փափուկ բիսկվիթ պատրաստելու բաղադրատոմս